The Promised Neverland Volume 8

Σημαντικό volume για την εξέλιξη της σειράς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Promised Neverland Volume 8

WriterKaiu ShiraiArtistPosuka DemizuPublisherViz Media

Το τελικό ταξίδι των Emma και Ray για το Goldy Pond ξεκινάει. Ωστόσο, οι κίνδυνοι που έχουν να αποφύγουν δεν τους αφήνουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο να εφησυχάσουν. Πέρα από τους επικίνδυνους δαίμονες, έχουν να αποφύγουν και τις θανατικές παγίδες του ανώνυμου συνταξιδιώτη τους. Παρατηρώντας τον, όμως, αποκτούν πολύ σημαντικές και αναγκαίες ικανότητες για την επιβίωσή τους. Και ενώ όλα βαίνουν καλώς, ένα αναπάντεχο γεγονός συμβαίνει. Η Emma πέφτει θύμα απαγωγής από δαίμονες και ξυπνάει σε ένα φαινομενικά πολύχρωμο και ανέμελο χωριό… το οποίο, όμως, κατακλείσεται από φρίκη…

Το volume 8, πέραν του ότι είναι πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση, είναι και πολύ σημαντικό για την συνέχεια της σειράς. Η Emma ξυπνάει σε ένα χωριό, στο οποίο μαθαίνουμε πολλά σημαντικά πράγματα για τον κόσμο έξω από τα ορφανοτροφεία. Μαθαίνουμε για την κοινωνία των δαιμόνων, αλλά και διάφορα χαρακτηριστικά τους. Ακόμη, η Emma έρχεται σε επαφή με έναν χαρακτήρα, τον οποίο αναζητούσε από την αρχή της σειράς. Ο Shirai κρατάει το σασπένς στα ύψη καθ’ όλη την διάρκεια του volume, καταφέρνοντας παράλληλα να συνδέσει τα τωρινά γεγονότα με το παρελθόν.

Τέλος, το artwork συνεχίζει να είναι εξαίσιο, με πολλή λεπτομέρεια αλλά και ωραία αντίθεση μεταξύ σκιών και φωτός, όποτε χρειάζεται. Ειδικότερα, μου άρεσε αρκετά η εμφάνιση των νέων δαιμόνων, οι οποίοι ήρθαν να ανυψώσουν ακόμη περισσότερο την σειρά!