Justice League #18

Δε σώζει την ημέρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #18 #18

WriterJames Tynion IVArtistFrancis ManapulPublisherDC Comics

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Brainiac προσπαθεί να πάρει τα ηνία της Legion of Doom και να ξεφορτωθεί τον Lex Luthor. Παρά τα περίπλοκα σχέδια του πανίσχυρου υπολογιστή, όμως, σύντομα θα αποδειχτεί ότι ο Luthor δεν πρόκειται να αφήσει τον θρόνο του σε κανέναν…

Τρία πράγματα με ενοχλούν αφάνταστα στα υπερηρωικά comics: η κουραστικά περίπλοκη επιστημονική φαντασία, η ψευδοεπιστήμη που παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και οι υπερβολικές αναδρομές στο παρελθόν που ‘’παγώνουν’’ την εξέλιξη της ιστορίας. Μέχρι και το προηγούμενο τεύχος, ο Snyder και ο Tynion είχαν χώσει στην ιστορία κάποια από αυτά τα στοιχεία· το έκαναν, όμως, με προσοχή, λίγο-λίγο. Το τεύχος #18, από την άλλη, μου πέταξε και τα τρία ασύστολα, από την αρχή κιόλας, με αποτέλεσμα να με κουράσει. Κάθε φορά που γυρνούσα σελίδα είχα όλο και λιγότερη διάθεση να το τελειώσω, πράγμα που με προβλημάτισε μιας και οι συγκεκριμένοι δημιουργοί και αντικειμενικά χαρισματικοί είναι και προσωπικά μου αρέσουν σαν καλλιτέχνες.

Το όλο comic ήταν μια παραλλαγή της κλασικής πλέον αντιζηλίας/συμμαχίας των Luthor και Brainiac, το οποίο ήταν και το μοναδικό πράγμα που μου έφτιαξε κάπως το κέφι. Κατά τα άλλα, απογοητεύτηκα αρκετά. Μακάρι η συνέχεια να ναι καλύτερη!