Return of Wolverine #5

Mια mini σειρά χωρίς κανένα νόημα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Return of Wolverine #5

WriterCharles SouleArtistSteve McNivenPublisherMarvel Comics

Όταν ο υπερατάλαντος και μέτριος Charles Soule βρίσκεται στο τιμόνι ενός τίτλου, η ανέμπνευστη μετριότητα του RETURN OF WOLVERINE είναι το τελικό αποτέλεσμα και το τεύχος #5 είναι το χειρότερο από όλα της σειράς. Ένα τεύχος που από την πρώτη σελίδα φωνάζει “άντε να τελειώνουμε”, καθώς τα γεγονότα χωρίς καμία συνοχή διαδέχονται το ένα το άλλο.

Μια mini σειρά που δεν είχε απολύτως κανένα νόημα και ένα φινάλε που απάντησε στο βασικό ερώτημα γιατί πέθανε και γιατί γύρισε ο Logan – αλλά η απάντηση ήταν αρκετά ανούσια και το exposition που συνόδεψε την ανακάλυψη σε αυτό το τεύχος έκανε την σειρά ακόμα χειρότερη. Το χειρότερο από όλα, όμως, με αυτή τη σειρά ήταν η θεαματική ποιοτική πτώση του απογοητευτικού σε αυτή τη σειρά σχέδιου του Steve McNiven. Οι άλλοτε καθαρές γραμμές του και τα φωτορεαλιστικά πρόσωπα έδωσαν την θέση τους σε βιαστικά στραβά χαρακτηριστικά και αρκετά παραμορφωμένες γραμμές.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, πέντε ανούσιες σειρές, που η Marvel έπαιζε το ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ, και πέντε κακογραμμένα τεύχη, ο Wolverine επέστρεψε στον κόσμο των ζωντανών. Όχι πως η έλλειψή του στοίχισε πολύ. Τουλάχιστον άλλοι πέντε Wolverines ξεπρόβαλλαν τα τελευταία χρόνια, για να καλύψουν την απουσία του. Και εν κατακλείδι, ποιο το αποτέλεσμα αυτής της νεκρανάστασης και όλων αυτών των αναπληρώσεων; Το χρηματικό κέρδος της Marvel, καθώς όλοι οι υπόλοιποι μόνο χαμένοι βγήκαμε από αυτή τη σειρά.