Age Of X-Man: NextGen #1

Νέοι μεταλλαγμένοι σε ύποπτη ουτοπία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Age Of X-Man: NextGen #1

WriterEd BrissonArtistMarcus ToPublisherMarvel Comics

Μιας και τώρα τελευταία έχω απομακρυνθεί από τις εξελίξεις στο Marvel Universe, οι γνώσεις μου για το AGE OF X-MAN είναι περιορισμένες, χάρη στο review του Αντώνη Αντωνιάδη.

Το ΝΕΧΤGEN #1 περιγράφει την ιστορία μιας ομάδας εκπαιδευόμενων X-Men, σε έναν κόσμο που όλοι είναι μεταλλαγμένοι και οι τελευταίοι θεωρούνται ήρωες. Είναι, ωστόσο, μια ύποπτη ουτοπία, με τους μαθητές να τρέμουν στην υπόνοια απειθαρχίας, αλλά και με… mindwipes.

Αυτό που με τράβηξε στη σειρά είναι η αδυναμία που έχω στους δευτεροκλασάτους υπερήρωες, με “άχρηστες” δυνάμεις. Εδώ, πρωταγωνιστής είναι o Glob και, όπως φαίνεται, έχει ανακαλύψει “Κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”. Ως πρώτο τεύχος δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από μια εισαγωγή στην υπόθεση και παρουσίαση των χαρακτήρων. Έχοντας το “υποχρεωτικό για τη Marvel SJW σχόλιο”, ακόμα και το cliffhanger στο τέλος μόνο αγωνία δεν προσφέρει.

Για το σχέδιο δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω. Επιβεβαιώνοντας τη θεωρία μου ότι η Marvel έχει μόνο έναν σχεδιαστή και απλώς του αλλάζει όνομα, η δουλειά του Marcus To κυμαίνεται από αδιάφορη έως συμπαθητική, χωρίς καμία απολύτως προσωπικότητα.

Μην έχοντας να προσφέρει κάτι το αξιόλογο, αυτή η limited σειρά είναι απλώς ένα χαλαρό, ευχάριστο ανάγνωσμα για τους λάτρεις των υπερηρώων τρίτης κατηγορίας.