Detective Comics #999

Ένα βήμα πριν το #1000!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #999

WriterPeter J. TomasiArtistDoug MahnkePublisherDC Comics

Ο Batman βρίσκεται απέναντι σε αυτόν που ενορχήστρωσε τις επιθέσεις προς τον ίδιο και τα αγαπημένα του πρόσωπα και φαίνεται να είναι o… Bruce Wayne ως παιδί!

Τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου arc του Tomasi στον τίτλο, πριν το #1000, και βλέπουμε τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα των χτυπημάτων του προς κάθε πλευρά της ζωής του Bruce. Η εξήγηση ίσως δεν είναι η πιο ικανοποιητική για κάποιους, ωστόσο ο Tomasi γράφει μια έντονη και φορτισμένη συναισθηματικά μονομαχία μεταξύ του Batman και του αντιπάλου του, συνεχίζοντας να παρέχει ανάλογες στιγμές και μετά την μάχη και, μέχρι το κλείσιμο του τέλους, άλλες πιο δραματικές και άλλες πιο γλυκές και αισιόδοξες.

Ο Tomasi καταφέρνει να μας δώσει ένα τέλος γλυκόπικρο, σκοτεινό, αλλά και αισιόδοξο μαζί. Βοηθάει που ο συγγραφέας ξέρει να γράψει τον ήρωα, χωρίς να ξεχνάει ότι όσο σκοτάδι και αν χαρακτηρίζει τον Batman, χρειάζεται και λίγο φως, σε αφηγηματικό και in-story επίπεδο.

Το art του Mahnke χάνει μόνο από το γεγονός ότι έχει τέσσερις inkers, με άνισα αποτελέσματα μεταξύ τους. Κατά τα άλλα, τα πιο δυναμικά του panels, οι δραματικές στιγμές του τεύχους και η μάχη με όλα αυτά τα στοιχεία που την διαφοροποιούν και δεν μπορώ να αναφέρω χωρίς να κάνω spoiler, ήταν όλα εντυπωσιακά ως συνήθως.