Invaders #2

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Invaders #2

WriterChip ZdarskyArtistsButch Guice, Carlos MagnoPublisherMarvel Comics

Αν και ήμουν αρκετά προκατειλημμένος σχετικά με το νέο INVADERS, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στη σειρά και ομολογώ ότι δεν απογοητεύτηκα. Παρόλο που το νέο relaunch φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει το πιο ενοχλητικό πράγμα που μπορεί να κάνει μια σειρά, δηλαδή να ξαναγράψει την ιστορία ενός ήρωα, προκειμένου να την προσαρμόσει στις σημερινές ανάγκες της εκδοτικής, στην προκειμένη περίπτωση αυτό γίνεται πετυχημένα, διατηρώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Εδώ, ο Captain America ταξιδεύει στο βυθό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Namor, ενώ παράλληλα ο Winter Soldier καραδοκεί, προκειμένου να ανακαλύψει τι ετοιμάζει ο Βασιλιάς της Ατλαντίδας. Τα flashbacks στη δεκαετία του 1940 συνεχίζονται κανονικά, τα τρία μέλη των Invaders ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, ενώ στο φινάλε του τεύχους, ο Namor, ως γνήσιος πρωταγωνιστής της ιστορίας, έρχεται αντιμέτωπος με μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Το σενάριο, χωρίς να είναι εξαιρετικά πρωτότυπο, εξυπηρετεί άψογα τον σκοπό του, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μας κάνει να αγοράσουμε το επόμενο τεύχος, ενώ το σχέδιο των Butch Guice και Carlos Magno είναι επαρκής λόγος για να δώσετε μια ευκαιρία στη νέα σειρά.

Ακόμη ένας ενδιαφέρον τίτλος έρχεται, λοιπόν, να προστεθεί στο δυναμικό της Marvel, η οποία το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κάνει κάποιες προσπάθειες, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών της. Το αν τελικά το INVADERS θα καταφέρει να ξεχωρίσει και να διατηρήσει την ποιότητα του είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.