High Level #1

Μπαίνει στο ραντάρ του ενδιαφέροντος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

High Level #1

WriterRob SheridanArtistBarnaby BagendaPublisherDC Comics (Vertigo)

O graphic designer των Nine Inch Nails αποφάσισε από εικαστικός να γίνει συγγραφέας comics. Η Vertigo του έδωσε βήμα και το σχεδιαστικό μέρος ανέλαβε ο Barnaby Bagenda, που δείγματα σχεδίου του έχουμε δει στο OMEGA MEN, GREEN LANTERNS και SUICIDE SQUAD.

Η ιστορία έχει τα στοιχεία μιας δοκιμασμένης sci-fi περιπέτειας. Τοποθετημένη στο μέλλον, όπου το νερό είναι είδος πολυτελείας και οι άνθρωποι μοιρασμένοι σε κάστες που κατοικούν σε καθορισμένες γεωγραφικές ζώνες. Υπάρχουν πολλά στοιχεία cyberpunk, καθώς τα βιονικά μέρη φαίνεται να είναι κάποιο είδος φετίχ για μερίδα του πληθυσμού.

Βασικός χαρακτήρας που ακολουθούμε είναι η Thirteen, η σκληρή νεαρή μυστηριώδης ηρωίδα. Βασική της δουλειά είναι να καθαρίζει υπονόμους, αλλά φαίνεται ότι έχει πάρεργο διάφορες παράνομες δραστηριότητες. Η περιοχή που ζει και δραστηριοποιείται είναι μια ουδέτερη ζώνη, όμως κι εκεί φαίνεται τα πράγματα να δυσκολεύουν. Αφού μπλέκει σε σύντομες περιπέτειες με ένστολους, αλλά και μια ιδιαίτερη cyberpunk αίρεση, στο τέλος του τεύχους μαθαίνουμε για την αναπάντεχη αποστολή που θα έχει στη συνέχεια. Τη συνοδεία ενός ιδιαίτερου ατόμου προς τη VIP περιοχή με το όνομα High Level.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο τεύχος αφήνει πολύ καλή εντύπωση. Κείμενο, σενάριο και artwork έχουν καλή συνοχή και ενδιαφέρον. Παράλληλα, φαίνεται ότι το έργο θέλει να τιμήσει τον ρόλο του ως δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας, με όλα τα συνεπακόλουθα, όπως o αλληγορικόw σχολιασμόw της πραγματικότητας. Πέραν δε αυτών, αναμένεται να είναι μια δυνατή περιπέτεια με αρκετά μυστήρια, όπως αυτό που κρύβεται πίσω από την πρώτη σελίδα του τεύχους.

Το ΗIGH LEVEL με αυτό το πρώτο τεύχος μπήκε στο ραντάρ μου και θα έχει στενή παρακολούθηση στο μέλλον.