Assassin Nation #1

Φημισμένοι δημιουργοί σε μια μέτρια εκτέλεση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assassin Nation #1

WriterKyle StarksArtistErica HendersonPublisherImage Comics

Είχα περισσότερες προσδοκίες από ένα πρώτο τεύχος που έχει πάει καλά στα ratings των πρώτων ημερών της κυκλοφορίας του. Επίσης, το βιογραφικό του συγγραφέα, Kyle Starks (RICK AND MORTY, SEXCASTLE κ.α), αλλά και η κεντρική ιδέα της ιστορίας, προμήνυαν ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

Ο πρώην Νο 1 επαγγελματίας δολοφόνος στον κόσμο και νυν κεφάλι της δεύτερης μεγαλύτερης μαφιόζικης φαμίλιας στη Νέα Υόρκη, ανακαλύπτει ότι είναι στόχος. Κάποιος τον θέλει νεκρό, οπότε εκείνος αποφασίζει να καλέσει το top 20 των πληρωμένων δολοφόνων όλου του κόσμου, προκειμένου να τους προσλάβει ως προσωπικό στρατό ασφαλείας. Όπως είναι αναμενόμενο, μέσα στο τσούρμο των εκτελεστών, υπάρχουν αντεγκλήσεις, έχθρες, έριδες και, φυσικά, κόντρα για το ποιός είναι ο καλύτερος.

Παρά το προσφερόμενο υλικό, τελικά το περιεχόμενο δεν με άφησε ικανοποιημένο, ιδίως το χιούμορ, που υποτίθεται ότι είναι και το ατού του συγγραφέα. Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν δυο-τρεις καλές ατάκες, αλλά δεν το λες και επιτυχία για ένα τεύχος 27 σελίδων, το οποίο διαφημίζεται ως ξεκαρδιστικό. Κατά τα λοιπά, κυριαρχεί το splatter με κάτι από Ταραντίνο. Το artwork είναι αυτό το καρτουνίζον της Erica Henderson, το οποίο της έχει χαρίσει δύο βραβεία Eisner.

Σε γενικές γραμμές, τα ονόματα των δημιουργών δεν κατάφεραν να αποδώσουν μια εξαιρετική πρώτη εικόνα του νέου τίτλου. Μην παρεξηγηθώ, δεν είναι και για πέταμα, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι που συγκινεί.