Batman #67

Ένα ατελείωτο κυνηγητό!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #67

WriterTom KingArtistLee WeeksPublisherDC Comics

Το τρέχον storyline “Knightmares”, είναι ένα από τα πιο παράξενα του Σκοτεινού Ιππότη και το BATMAN #67 επιβεβαιώνει αυτή την πεποίθηση, καθώς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τεύχος.

Στα θετικά μπορώ να βάλω την συνέπεια. Το τεύχος αρχίζει με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο αφήγησης και καταφέρνει να τον διατηρήσει σε όλη του την έκταση. Επίσης, η ιστορία έχει σχεδόν πλήρη απώλεια διαλόγου, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την αίσθηση ότι παρακολουθείς, με μια πολύ κοντινή ματιά, ένα ανθρωποκυνηγητό. Ο διάλογος δεν χρειάζεται, οπότε φυσιολογικά απουσιάζει, και βλέπουμε μόνο κοντινά, δράση, ξύλο και εκφράσεις. Όλη η ιστορία είναι αυτό – μια καταδίωξη, στην οποία ο Batman κυνηγά κάποιον άνδρα με μάσκα. Και πιστό στο πλαίσιο του “ονειρικού”, στο τέλος αποκαλύπτεται πως αυτός ο κάποιος είναι ο Joker.

Για κάποιους όμως αυτό μπορεί να είναι και το ελάττωμα του τεύχους. Η ιστορία έχει ένταση και αδρεναλίνη και η αποτύπωση της καταδίωξης είναι εξαιρετικά δοσμένη, αλλά τελικά, ως τεύχος, δεν έχει να σου δώσει κάτι άλλο. Ουσιαστικά δεν υπάρχει ιδιαίτερη ιστορία, ούτε εξέλιξη, αλλά ούτε και χαρακτήρες.

Παρ’ όλα αυτά, με δεδομένο ότι έχει μια έντονη noir αισθητική, είναι σίγουρα ένα τεύχος που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς.