The Magnificent Ms. Marvel #1

The saga of “The Destined One” begins!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Magnificent Ms. Marvel #1

WriterSaladin AhmedArtistMinkyu JungPublisherMarvel Comics

Μετά το φινάλε του πενταετούς εκπληκτικού run της G. Willow Wilson, ήρθε η ώρα για αλλαγή φρουράς. Την πρόκληση αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Eisner καλύτερης νέας σειράς για το BLACK BOLT, Saladin Ahmed, και το πρώτο τεύχος είναι αρκετά υποσχόμενο.

Το τεύχος αρχίζει με έναν πατέρα να αφηγείται στο παιδάκι του, σε ένα άλλο σύμπαν, το πώς ήρθε στον κόσμο τους “The Destined One”. Και όπως σωστά μαντέψατε, πρόκειται για την Kamala! Κάπως έτσι, μεταφερόμαστε στο σήμερα, όπου ξεκινάει η ιστορία μας, με τη Ms. Marvel να κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα, να παλεύει άκυρους villains και να βοηθάει τον κόσμο, εις βάρος της προσωπικής της ζωής. Μέχρι που αρχίζουν να γίνονται πραγματικά τρελά πράγματα, σε ρυθμό κατολίσθησης. Φυσικά, μας αφήνει με ένα απίστευτο φινάλε, που είναι ο ορισμός του cliffhanger.

Το σενάριο θα το χαρακτήριζα αξιοπρεπέστατο, αν και με ανησυχεί λίγο το “κοσμικό” σκέλος, καθώς αυτό που με κέρδιζε στο run της Willow ήταν οι πιο ανθρώπινες ιστορίες, σε συνδυασμό με τρελή φαντασία και απίστευτες nerdιές, τα οποία παρατηρώ να απουσιάζουν αρκετά από το νέο πρώτο τεύχος. Το σχέδιο του Minkyu Jung συνδυάζει τέλεια τη δυναμική γραμμή με τη λεπτομέρεια, παραδίδοντας έναν σχεδόν καταιγιστικό ρυθμό, όπως μας είχε προϊδεάσει στο επιλογικό MS. MARVEL #38.

Το THE MAGNIFICENT MS. MARVEL θα δείξει εν καιρώ, εάν κατορθώσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μέχρι τότε, προσωπικά θα κρατήσω μικρό καλάθι.