Uncanny X-Men #14

Ένα αποτυχημένο πείραμα που μετράει ώρες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #14

WriterMatthew RosenbergArtistSalvador LarrocaPublisherMarvel Comics

Η επιστροφή του UNCANNY X-MEN στην κυκλοφορία εξαρχής έμοιαζε με μια μεγαλοπρεπέστατη φούσκα, και μετά από 14 τεύχη δεν φαίνεται να προμυνήεται κάποιο φως στην άκρη αυτού του τούνελ. Το τεύχος #14 ακολουθεί το χάος των προηγούμενων, με συνεχή σκαμπανεβάσματα στο ύφος τη σειράς και πλήθος αλλοπρόσαλλων στιγμών. Ο συγγραφέας φαίνεται να διαθέτει μια λίστα από κλισέ plot points και προσπαθεί σε κάθε τεύχος του να χωρέσει όσα πιο πολλά μπορεί.

Έτσι, σε αυτό το τεύχος, έχουμε σφαγή Morlocks στα τούνελ της Νέας Υόρκης, υπέρμετρη βία κατά των μεταλλαγμένων από αστυνομικούς, τον Wolverine να ζητάει από κάποιον X-Man ένα fastball special, και παρά το σύνολο αυτών των δυσάρεστων σκηνών, στο τέλος οι χαρακτήρες το γιορτάζουν γιατί νίκησαν ένα τυχαίο γκρούπ μισθοφόρων, που μισούν τους μεταλλαγμένους.

Καμία έμπνευση και καμία ιδέα δεν φαίνεται να διαθέτει ο συγγραφέας για το τι να κάνει με όλους αυτούς τους χαρακτήρες, οι οποίοι βρήκαν τυχαία μια θέση σε αυτή τη σειρά. Το εξίσου ανέμπνευστο, αλλά και ιδιαιτέρως στατικό και ανέκφραστο, artwork του Salvador Larroca, φαίνεται αρκετά αδύναμο να καλύψει αυτά τα κενά και είναι πολύ κατώτερο από τις παλιές δουλειές του.

Καθώς πλέον έχει ανακοινωθεί η έλευση του Hickman στο franchise, η σειρά έλαβε ημερομηνία λήξης και ο τίτλος φαίνεται να έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι απλά καλύπτει ένα έρημο έδαφος, μέχρι την παράδοση της καρέκλας στον νέο δημιουργό.