Justice League #20

Οι αιχμάλωτοι της 6ης διάστασης
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #20

WritersScott Snyder, Jorge JimenezArtistJorge JimenezPublisherDC Comics

Με το τρέχον volume του JUSTICE LEAGUE δια χειρός (κυρίως) Scott Snyder έχουμε μια περίεργη σχέση. Ξεκίνησα με σχετικά υψηλές προσδοκίες, σταμάτησα να το παρακολουθώ (αν και συνέχισα να το αγοράζω) μετά από δύο-τρία τεύχη, μια και το βρήκα ένα από τα πιο κουραστικά comics εκεί έξω, και πρόσφατα έκανα έναν μαραθώνιο, διαβάζοντας σερί όλα τα τεύχη από την αρχή.

Τα συμπεράσματά μου είναι ότι, πρώτον, ο τίτλος αξίζει να τον ακολουθήσετε, δεύτερον, δυστυχώς κατά διαστήματα εξακολουθεί να γίνεται αρκετά κουραστικός και τρίτον, ο Snyder θέλει πολύ να γίνει ο νέος Grant Morrison και το run του σίγουρα έχει ως πρότυπο το υπέροχο JLA των τελών της δεκαετίας του ’90, χωρίς, όμως, να το φτάνει.

Στο τεύχος #20, συνεχίζεται το “The Sixth Dimension!” storyline, το οποίο είναι από τα καλύτερα της σειράς. (Σκεφτείτε την έκτη διάσταση ως το control room του Multiverse.) Ο Superman καλεί και τα υπόλοιπα μέλη της Justice League στην έκτη διάσταση, στην οποία έχει περάσει πολλά χρόνια (τα οποία φάνηκαν μερικά δευτερόλεπτα για τους υπόλοιπους), τους εξηγεί πώς θα καταφέρουν να σταματήσουν τα σχέδια της Legion of Doom και τους δείχνει πόσο θαυμαστός θα είναι ο κόσμος μετά την τελική τους νίκη.

Μισό λεπτό. Αυτός είναι όντως ο Superman, σωστά; Σωστά;