Thor #11

Ένα ακόμη amuse-bouche για επερχόμενο event...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Thor #11

WriterJason AaronArtistLee GarbettPublisherMarvel Comics

To τελευταίο τεύχος του Thor έχει στόχο να προετοιμάσει, τόσο τον πρωταγωνιστή όσο και τον αναγνώστη, για το πολυδιαφημισμένο event της Marvel “The War Of The Realms”, το οποίο, όπως λέγεται, δουλευόταν εδώ και αρκετά χρόνια. Βέβαια, καθώς η κατάσταση με τα πολλαπλά και απανωτά events της εκδοτικής φαίνεται να βασίζεται περισσότερο στην ποσότητα παρά στην ποιότητα, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε με μία μόνο καλή ιστορία για κάθε πέντε βαρετές και άθλιες, είναι αναμενόμενο να κρατάμε μικρό καλάθι. Μολαταύτα, ο Thor βρίσκεται σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή της ζωής του, κάτι που φαίνεται από τα πρώτα panels του comic.

Ο Thor βουτάει μέσα σε ένα αστέρι, ψάχνοντας για το χαμένο Mjolrin και φοβούμενος τον επερχόμενο πόλεμο και το πώς θα αντεπεξέλθει σε αυτόν. Η αφήγηση γίνεται από τη Freyja, που εμφανίζεται μπροστά στον θεό του κεραυνού και προσπαθεί να τον στηρίξει ηθικά και συναισθηματικά. Έπειτα, μητέρα και γιος κατευθύνονται προς την Γη, για να σώσουν τους πολίτες της Χαβάης από ένα τσουνάμι. Ο διάλογος είναι καλογραμμένος και το artwork άνω του μέτριου, όμως αργότερα η αφήγηση χειροτερεύει, καθώς κάνει άλματα μεταξύ χώρου και χρόνου, για να παρουσιάσει όλους τους χαρακτήρες που συνδέονται με τον Thor και το εν λόγω comic, όπως η Jane, o Loki και, φυσικά, ο αντίπαλος Malekith και οι στρατιές του.

Η συγκεκριμένη ιστορία θα λειτουργούσε καλύτερα, αν περιοριζόταν στη συνάντηση του Thor και της μητέρας του, επιτρέποντας τη συναισθηματική εμπλοκή του αναγνώστη. Δυστυχώς, καταλήγει άνευρη και κατακερματισμένη, ως υπενθύμιση ότι ένα ακόμη event έρχεται.