Αιώνιος #1

Η Επιστροφή των Υπερηρώων “Made in Greece”!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Αιώνιος #1

WriterΒασίλης ΧειλάςArtistΘάνος ΚόλλιαςPublisherPhase Productions

Πρωτογνώρισα τους Βασίλη Χειλά και Θάνο Κόλλια, το μακρινό 2004, όταν ξεκίνησαν την πολύ καλή και ρεαλιστική Υπερηρωική σειρά ΥΨΙΛΟΝ (η οποία *spoiler alert* είτε το πιστεύετε είτε όχι, επιστρέφει). Τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, η δυνατή αυτή δημιουργική ομάδα έρχεται πάλι, με έναν νέο ήρωα και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο Αιώνιος – ένας “κλώνος” του Superman – εμφανίστηκε το 1951 για να μας σώσει και αποσύρθηκε το 1966, χωρίς να γυρίσει ποτέ. Σήμερα, ένας εξωγήινος, όπως φαίνεται, απαιτεί να του παραδοθεί ο Αιώνιος, or else!

Η ιστορία θυμίζει κάτι από IRREDEEMABLE, όμως έχει αναμφισβήτητα τα δικά της, πολύ γερά θεμέλια. Από το μικρό ιστορικό στο τέλος του τεύχους, μέχρι τη μονοσέλιδη ιστορία που βγάζει το δικό της Universe. Επίσης, η παρουσία του Προέδρου Trump είναι περισσότερο ένα κοινωνικό σχόλιο εναντίον του, παρά μια σεξιστική νότα.

Το σχέδιο του Θάνου Κόλλια είναι αρκετά καλό και γλαφυρό στις εκφράσεις, αν και πλήττεται από μια στατικότητα, σε σχέση με τις απαιτήσεις των σύγχρονων superhero comics.

Η επιστροφή των Υπερηρώων “Made in Greece” είναι γεγονός και μαζί της, τα καλύτερα νέα που μας έχει φέρει μέχρι τώρα το 2019!