Radiant Vol. 4

Αποζημιώνει για το αργό ξεκίνημα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Radiant Vol. 4

Writer/ArtistTony ValentePublisherViz Media

Η αρχή του volume βρίσκει τη μάχη στην Rumble Town προς το τέλος της, ενώ ένας άγνωστος νεαρός πλησιάζει τον Seth, ισχυριζόμενος ότι είναι ο χαμένος του αδερφός. Οι δυο τους μοιάζουν αρκετά εμφανισιακά, κάτι που δίνει βάση στα επιχειρήματα του άγνωστου Piodon, του οποίου, όμως, οι πραγματικές προθέσεις παραμένουν ένα μυστήριο.

Παράλληλα, οι Grimm και Mélie προσπαθούν να σταματήσουν την Hameline από το να καταστρέψει την πόλη. Σύντομα, τους συναντάει και ο Seth, ο οποίος, ωστόσο, δεν προλαβαίνει να αποτρέψει το μοιραίο, αφού βρίσκεται κατηγορούμενος από την “Inquisition”, για πράξεις τις οποίες δεν θυμάται. Στην προσπάθεια της Hameline να δημιουργήσει κάποιον αντιπερισπασμό, για να ξεφύγουν ο Seth και οι υπόλοιποι, πέφτει νεκρή. Τότε είναι που ο πραγματικός εαυτός του Seth έρχεται στο φως…

Μπορεί τα προηγούμενα volumes να ήταν σχετικά “αργά και εισαγωγικά”, όμως το τέταρτο volume μας αποζημιώνει στο μέγιστο. Η εμφάνιση του μυστηριώδους Piodon, αλλά και η αποκάλυψη του άλλου “εαυτού” του Seth, γεμίζουν με μυστήριο τη σειρά και μας προϊδεάζουν για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Τέλος, το artwork είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια τέτοια teen σειρά, με χαρακτήρες με μαγικές δυνάμεις, συνεισφέροντας, έτσι, στο συνολικά υψηλό επίπεδο του manga.