Comicdom Con Athens 2019

Τα τέσσερα τελευταία workshops του φετινού φεστιβάλ!

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Comicdom Con Athens 2019 ολοκληρώνεται, με τα τέσσερα τελευταία workshops να περιλαμβάνουν από τρόμο μέχρι Disney και από video game art μέχρι μεταξοτυπίες! Κάντε τις εγγραφές σας άμεσα!

Stefano Zanchi
Πώς Να Σχεδιάσετε Μια Ιστορία Του Mickey Mouse

Σάββατο 20 Απριλίου
12:00-12:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Από τη γέννηση μιας ιστορίας comics με πρωταγωνιστή το διασημότερο ποντίκι στον κόσμο, μέχρι τη δομή του σεναρίου, κι από τα story boards, μέχρι τα μολύβια, τα μελάνια, το χρώμα και το lettering, ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της ιταλικής Disney, Stefano Zanchi, θα καθοδηγήσει τους τυχερούς συμμετέχοντες αυτού του workshop, σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ιστορίας με τον Mickey Mouse!

Malk
Εισαγωγή Στα Horror Comics

Σάββατο 20 Απριλίου
14:00-15:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Στο πρώτο μέρος αυτού του συναρπαστικού workshop, ο Malk, ίσως ο Έλληνας δημιουργός με
τη μεγαλύτερη εμπειρία στο genre του τρόμου, θα παρουσιάσει συνοπτικά την παράδοση του φανταστικού (από τους Αρχαίους Θρύλους ώς το σύγχρονο σινεμά τρόμου) και το πώς αυτή επηρέασε την 9η Τέχνη.

Στο δεύτερο, πρακτικό, μέρος, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στο σχέδιο φανταστικών όντων-τε
ράτων, και στη συνέχεια θα κάνουν συζήτηση με τον εισηγητή πάνω στα ολοκληρωμένα σχέδια.

DragonTale
Video Game Art: From Physical To Digital

Σάββατο 20 Απριλίου
17:00-17:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Χαρτί, μολύβι, χαρτόνι είναι κάποια από τα υλικά και εργαλεία του φυσικού κόσμου που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός ψηφιακού. Η DragonTale, ελληνική εταιρεία παραγωγής video games, θα παρουσιάσει τη διαδικασία σχεδιασμού video game art και τον τρόπο με τον οποίο μία ιδέα εξελίσσεται σε τελικό asset ενός video game.

Εργαστήρι Μεταξοτυπίας & Εργαστήριο Ειδικής “Αγωγής Μαργαρίτα”
Τύπωσε Τον Ήρωα

Κυριακή 21 Απριλίου
17:00-18:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Το Εργαστήρι Μεταξοτυπίας και η ομάδα εικαστικών του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για νέους και νέες με νοητική υστέρηση) συμπαρουσιάζουν ένα βιωματικό εργαστήρι εκτύπωσης μεταξοτυπίας σε ύφασμα. Με ειδικό εξοπλισμό για εκτύπωση μεταξοτυπίας χειροκίνητα σε ύφασμα και χαρτί, αναλαμβάνουν να τυπώσουν μπλούζες, τραπεζομάντιλα, τσάντες, προσκλητήρια και ευχετήριες κάρτες.

Σε αυτό το βιωματικό ερ γαστήρι, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τον τρόπο σύλληψης ενός ήρωα comic και θα δείξουν στο κοινό την τέχνη της χειροποίητης μεταξοτυπίας.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr