Uncanny X-Men #15

Ένα ευχάριστο τεύχος με τους X-Men όπως τους θυμόμαστε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #15

WriterMatthew RosenbergArtistSalvador LarrocaPublisherMarvel Comics

Οι X-Men έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, το μίσος ενάντια στους μεταλλαγμένους συνεχίζει να μεγαλώνει και ο Cyclops, με τους X-Men του, έρχεται αντιμέτωπος με το Mutant Liberation Front, του οποίου ηγείται η Hope Summers, η “εγγονή” του.

Ενώ το status quo με τους εξαφανισμένους X-Men και τους ragtag αντικαταστάτες τους, είναι ενδιαφέρον, και οι επιστροφές του Wolverine και, κυρίως, του Cyclops είναι αρκετές για να διαβάσω το τεύχος χωρίς παράπονο, δεν μπορεί να μου βγει από το μυαλό η ιδέα ότι ο Rosenberg και το editorial team καθυστερούν, μέχρι να έρθει ο Hickman το καλοκαίρι και να ξεκινήσει το run του με την ομάδα. Αλλά έχουμε Scott και Logan να είναι πια συμφιλιωμένοι και να συνεργάζονται. Το κερασάκι στην τούρτα, ο Havok, αδερφός του Scott, και οι στιγμές ανάμεσα σε αυτά τα ζευγάρια, που μοιάζουν σωστές και σαν να έπρεπε να είναι στο προσκήνιο εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Αυτό για την καθυστέρηση μέχρι τον ερχομό του Hickman δεν αντικατοπτρίζει το πόσο ευχάριστα διαβάζεται το τεύχος και πόσο καλά πιάνει ο Rosenberg τους X-Men. Χρησιμοποιεί την κλασική ιστορία μιας κοινωνίας που φοβάται τους μεταλλαγμένους, αλλά προσθέτοντας μια guest εμφάνιση από τον Captain America και θέτοντας ως αντίπαλο την Hope, καταφέρνει να πει κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε συνηθίσει στον τίτλο. Ταυτόχρονα, τα πράγματα ετοιμάζονται για μια πιο ουσιαστική συνεισφορά στην αφήγηση από τον Multiple Man και τους New Mutants.