Comicdom Con Athens 2019

Οι προβολές του φετινού φεστιβάλ!

Από τη βραβευμένη LUNA του Dave McKean έως τα αποκατεστημένα σε high definition POPEYE classics, και από το μαγευτικό ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ έως τους ΑΠΑΛΕΥΤΟΥΣ του Γιώργου Μελισσαρόπουλου, το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ είναι πιο πλούσιο από ποτέ!

Luna

Παρασκευή 19 Απριλίου
20:00-21:40
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Σε πρώτη πανελλήνια προβολή, η βραβευμένη στα British Independent Film Awards ταινία του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη, Dave McKean, είναι ένα συναρπαστικό κράμα ζωντανής δράσης και animation, με πρωταγωνιστή τον Ben Daniels (HOUSE OF CARDS, THE EXORCIST).

O Grant και η Christine ζουν μέσα στη θλίψη μετά το θάνατο του μωρού τους. Επισκέπτονται έναν παλιό φίλο και τη νέα φίλη του Freya, στο απομονωμένο σπίτι τους δίπλα στη θάλασσα. Οι τέσσερίς τους θα περάσουν ένα Σαββατοκύριακο, γεμάτο από παράξενα, παραισθησιογόνα όνειρα.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Dave McKean
Είδος: Live Feature-Animation
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί
Διάρκεια: 101′

“Μεθυστικά όμορφη”Terry Gilliam

“Εκπληκτικό animation”Evening Standard

“Πάρτε οποιαδήποτε πέντε λεπτά αυτής της ταινίας, και θα βρείτε περισσότερη δημιουργικότητα και ρίσκα, ακόμη κι από ταινίες με ασύγκριτα μεγαλύτερο budget”The Hollywood Reporter

Στην Κορυφή Του Κόσμου

Σάββατο 20 Απριλίου
14:00-15:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Auditorium

Η Σάσα, μια νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα του 19ου αιώνα, εμπνέεται από το πάθος του εξερευνητή παππού της, επαναστατεί απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά να βρει τον πρόγονό της. Μια ταινία που αποδεικνύει ότι το 2D animation μπορεί ακόμα να συγκινήσει με τη μοναδικότητά του.

Σκηνοθεσία: Rémi Chayé
Είδος: Animation
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί
Διάρκεια: 81’

“Ένα αριστούργημα!”Le Monde

“Μία μεθυστική περιπέτεια”Paris Match

“Μια ισχυρή δήλωση για τη δύναμη των γυναικών”New York Times

Απάλευτοι

Σάββατο 20 Απριλίου
15:30-16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Η ταινία κινουμένων σχεδίων ΑΠΑΛΕΥΤΟΙ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε 3 μέρη στην ιστοσελίδα Comedylab.gr, και σήμερα σας δίνεται η ευκαιρία να τη δείτε σε πρώτη προβολή στη Μεγάλη Οθόνη.

Ο Θωμάς είναι ένας καθημερινός άνθρωπος που παλεύει με την ατυχία, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται τον ακολουθεί από παιδί. Μέσα από μια σειρά περίεργων καταστάσεων, γνωριμιών και τυχαίων γεγονότων, θα καταλάβει ότι η μοίρα παίζει πάντα το δικό της παιχνίδι.

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κινούμενα Σχέδια-Δημιουργία Χαρακτήρων: Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss)
Είδος: Animation
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 21’

Την ταινία προλογίζει ο σκηνοθέτης της.

Popeye The Sailor

Κυριακή 21 Απριλίου
16:00-17:40
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Ήταν χαμένα για δεκαετίες, και σήμερα επιστρέφουν, για πρώτη φορά αποκατεστημένα σε high definition! 14 σπαρταριστά animation shorts από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, με πρωταγωνιστές, το αιώνιο ερωτικό τρίγωνο Popeye, Olive και Bluto και τον αξιαγάπητο Shorty.

Θα προβληθούν τα animation shorts: Her Honor, The Mare; The Marry-Go-Round; We’re On Our Way To Rio; The Anvil Chorus Girl; Spinach Packin’ Popeye; Puppet Love; Pitchin’ Woo At The Zoo; Moving Aweigh; She-Sick Sailors; Pop-Pie A La Mode; Tops In The Big Top; Shape Ahoy; For Better Or Nurse; Mess Production.

Είδος: Animation
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί
Διάρκεια: 99’

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης