Comicdom Con Athens 2019

Τρία ακόμη συναρπαστικά events!

Τρία νέα events προστέθηκαν στο πλούσιο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ! Η co-CEO της Archie Comic Publications, Nancy Silberkleit, μιλά για τη δύναμη των comics ως εργαλείο εκπαίδευσης, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μας ξεναγεί στην ιστορία του Batman και το ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια!

80 Χρόνια Batman: A Dark Knight’s Tale

Σάββατο 20 Απριλίου
17:00-18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Ο Batman πάτησε τα 80! Όχι σε σενάριο Frank Miller, όχι στο KINGDOM COME, αλλά εδώ, στη δική μας πραγματικότηα, όπου γεννήθηκε από την pulp φαντασία των Bob Kane και Bill Finger.

Στη Ρουμπινένια Επέτειο της δημιουργίας του, κάνουμε μια ανασκόπηση της πορείας του σκοτεινού ήρωα και παρουσιάζουμε όσες πτυχές του μύθου του προλάβουμε (διότι είναι πολύ, πολύ περισσότερες από τις πτυχές της κάπας του). Bonus θεματική: Ποιος χαρακτήρας της ελληνικής μυθολογίας θα μπορούσε να είναι ο Batman; Find out this Bat-April, on this Bat-iversary!

Παρουσίαση: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ομιλία Nancy Silberkleit

Κυριακή 21 Απριλίου
11:30-13:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Βιβλιοθήκη

Με αφορμή την επίσκεψή της στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2019, η co-CEO της Archie Comic Publications, Nancy Silberkleit, μιλά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, για τη δύναμη των comics ως εργαλείο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από κοινωνικά ζητήματα.

5 Χρόνια Καρέ Καρέ

Κυριακή 21 Απριλίου
13:30-14:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Το Καρέ Καρέ, εβδομαδιαίο τετρασέλιδο με comics στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, συμπλήρωσε πέντε χρόνια έντυπου βίου με περισσότερα απο 1300 comics και 500 άρθρα, δημοσιευμένα στις σελίδες του.

Με αφορμή τα γενέθλια αυτα, οι συντελεστές του (Γιάννης Αντωνόπουλος, Πάνος Ζάχαρης, Δημήτρης Καμένος, Λουίζα Καραγεωργίου, Γιάννης Κουκουλάς, Περικλής Κουλιφέτης, Λέανδρος, Αλέξια Οθωναίου, Γαβριήλ Παγώνης, Βαγγέλης Παπαβασιλείου και Θανάσης Πέτρου) συζητούν μεταξύ τους και απαντούν στο κοινό για τη διαδικασία δημιουργίας ενός εβδομαδιαίου εντύπου σε μια πολιτική εφημερίδα, καθώς και για το μέλλον των comics στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα.

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Comicdom Con Athens 2018, επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης