Έφυγε Από Τη Ζωή Ο James Hudnall

Ένας παραγωγικότατος σεναριογράφος της modern age

O James David Hudnall γεννήθηκε τον Απρίλη του 1957 στη Santa Rosa της California και άργησε αρκετά να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Υπηρέτησε στην Αεροπορία των Η.Π.Α., μετά την αποστράτευσή του σπούδασε Πληροφορική και τότε, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον του με τα comics.

To 1982, έβγαλε την πρώτη του αυτοέκδοση και το 1985 προσελήφθη ως σύμβουλος marketing στην Eclipse Comics. Εκεί θα εκδόσει το πρώτο του επαγγελματικό comics, το ESPERS. Στη συνέχεια θα συνεργαστεί με τη Marvel Comics, με σημαντικότερη συμμετοχή του στα ALPHA FLIGHT και STRIKEFORCE: MORITURI, με τη DC Comics όπου έβγαλε το graphic novel LEX LUTHOR: THE UNAUTHORIZED BIOGRAPHY, καθώς και τις Image, Dark Horse και Malibu Comics, όπου ίδρυσε το Ultraverse. Επίσης, μετέφρασε μεγάλο αριθμό manga στα Αγγλικά, όπως τα MACROSS II, AREA 88, GOLGO 13 και SUPER STREET FIGHTER II CAMMY.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο φόρτος της εργασίας του όμως αυξήθηκε, καθώς ασχολήθηκε με τον τομέα του διαδικτυακού σχεδιασμού, περιορίζοντας τον χρόνο του για γράψιμο και από το 2012 έγραφε πλέον σενάρια μόνο για ψηφιακά comics. Το 2015, η υγεία του θα χειροτερέψει, διότι ο διαβήτης του θα τον οδηγήσει στον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την αδερφή του στο Facebook, αυτή την εβδομάδα. Ήταν μόλις 61.

Στη ζωή του αναγνωρίστηκε τρις, με το graphic novel του SINKING, που ήταν υποψήφιο για Eisner, το LEX LUTHOR που πήρε το Troféu HQ Mix της Βραζιλίας για την ειδική μεταφρασμένη έκδοσή του, καθώς και το Inkpot Award που έλαβε για το σύνολο της καριέρας του στο San Diego Comic Con International, το 2017.