Previews Picks

April 2019

Σε μια περίοδο που το μυαλό όλων μας βρίσκεται (φυσιολογικά) στο Comicdom Con Athens 2019, δύο συντάκτες του site κατορθώνουν να βρουν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση για να ξεψαχνίσουν τον κατάλογο της Diamond και να σας παρουσιάσουν τις επιλογές τους.

Blue Pages

Δεύτερη φορά που αναλαμβάνω να συνεισφέρω στο PREVIEWS PICKS και πρώτη που παίρνω τις Μπλε Σελίδες. Αν και είμαι σίγουρος ότι την προηγούμενη φορά κάνατε τις αγορές σας με βάση τις συμβουλές μου, τώρα θα φανώ ακόμα πιο χρήσιμος, μιας και έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά στα πιο mainstream comics.

Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον σχετικά με τα “μικιμάου” των μεγάλων εκδοτικών.

Superman Year One #1

$7.99 page DC2 DC Comics

Μυρίζω μπαρούτι!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: περίπου οκτώ ευρώ για περίπου εξήντα πέντε σελίδες. Δεν είναι άσχημο. Έχουμε και τον John Romita Jr. με το χαρακτηριστικό σχέδιό του. Όλα καλά μέχρι στιγμής.

Το στοίχημα για το εάν θα είναι καλό το comic εξαρτάται από τον Frank Miller και τις ορέξεις του. Το BATMAN: YEAR ONE θεωρείται από κάποιους ίσως και το καλύτερο comic όλων των εποχών με πρωταγωνιστή τον Νυχτερίδα. Από την άλλη, το ALL-STAR BATMAN & ROBIN ήταν ένα μαύρο χάλι. Πώς θα τα πάει ο Miller με το origin του προστάτη της Metropolis; Αναμένουμε για να μάθουμε…

Harley Quinn: Breaking Glass

$16.99 page DC4 DC Comics

Να και κάτι που δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Η DC έχει στα σκαριά ακόμα μια ιστορία με την Harley Quinn.

Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Πρέπει να παραδεχτώ, όμως, ότι οι δημιουργοί φαίνονται ταλαντούχοι. Στην τελική, όπως αναγράφεται και στον ίδιο τον κατάλογο, το comic προορίζεται για την εφηβική μερίδα του αναγνωστικού κοινού. Και για εσάς που μαζεύετε όλες τις ιστορίες με την Harley. Ναι, για εσάς μιλάω, με το poster του SUICIDE SQUAD στον τοίχο από πίσω σας.

The Batman Who Laughs #6 (of 6)

$4.99 page DC16 DC Comics

Το τελευταίο τεύχος του miniseries του Scott Snyder καταφθάνει και, από το εξώφυλλό του, φαίνεται ότι θα έχουμε μια αιματηρή σύγκρουση μεταξύ του Batman και της διεστραμμένης του κόπιας.

Ένα αρκετά υποσχόμενο comic, με το φινάλε της ιστορίας να φαίνεται πως έχει τσαγανό. Μακάρι να μην απογοητεύσει.

War Of The Realms: Journey Into Mystery #5 (of 5)

$3.99 page M7 Marvel Comics

Η σειρά WAR OF THE REALMS είναι το καινούριο μεγάλο event της Marvel, το οποίο σίγουρα θα συζητηθεί έντονα. Μέχρι τώρα, η βασική σειρά μοιάζει πολύ επική και ενδιαφέρουσα.

Η Marvel θα κυκλοφορήσει και το συνοδευτικό JOYRNEY INTO MYSTERY, στο οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Miles Morales και μερικοί ακόμα θα προσπαθήσουν να σώσουν την μικρή αδερφή του Thor. Καλά-καλά δεν έχει κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος και ήδη η εταιρία διαφημίζει το τελευταίο… Από το εξώφυλλο, πάντως, φαίνεται ότι θα δούμε μεγάλα πράγματα!

Black Cat #1

$4.99 page M26 Marvel Comics

Η Sony μπορεί να στέρησε στην Black Cat την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στη δική της ταινία, η Marvel, όμως, την ανταμείβει με την πρώτη αποκλειστικά δική της σειρά. Δυστυχώς, δεν μας δίνει και πολλές πληροφορίες για το τι θα αφορά αυτή (πέρα από κάποιες, εύκολα προβλεπόμενες, λεπτομέρειες). Επιπλέον, η θέση που της δίνει η εκδοτική στον κατάλογο, επισκιάζεται ολίγον από τα δεκαπέντε χιλιάδες τεύχη που σχετίζονται με το WAR OF THE REALMS.

Δεν με τραβάει ιδιαίτερα. Λογικά, θα το προσπεράσω.

Silver Surfer: Black #1

$3.99 page M28 Marvel Comics

Μα, τι υπέροχα, στιλιζαρισμένα σκίτσα είναι αυτά! Και γιατί εμένα μου βγάζουν μια αίσθηση που παραπέμπει έντονα στον Jack Kirby;

Μέχρι στιγμής, από όλα τα comics που έχω παρουσιάσει σε αυτό το PREVIEWS PICKS, το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό που σκοπεύω να αγοράσω πάση θυσία. Εν μέρει, δεν είμαι σίγουρος γιατί, απλά θέλω να το διαβάσω! Έχει αυτό το “κάτι”, που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθαρός χρυσός.

Spider-Man: Reptilian Rage #1

$3.99 page M48 Marvel Comics

Και μετά από τον τρελό έρωτα με τον Silver Surfer, προχωράμε στο Spider-Man και στο… “καλό φαίνεται, υποθέτω”.

Συμπεριλαμβάνω το συγκεκριμένο one-shot, κυρίως επειδή είμαι fan του χαρακτήρα του Lizard και πάντα απολαμβάνω να διαβάζω μια καλή σύγκρουσή του με τον Spider-Man. Κατά τα άλλα, το story φαίνεται αρκετά στάνταρ, χωρίς να έχει και τίποτα πραγματικά σπουδαίο. Δεν πειράζει, αρκεί να είναι αξιοπρεπές και θα το τιμήσω, αν δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στα γειτονικά ράφια.

Meet The Skrulls #5 (of 5)

$3.99 page M52 Marvel Comics

Ακόμα ένα φινάλε ενός mini series. Ίσως να το έχω παρακάνει λίγο, αλλά δεν μπορούσα να μην συμπεριλάβω το παρόν comic, με αυτό το τόσο απλό και συνάμα έξυπνο και πανέμορφο εξώφυλλο. Αν δεν ήταν μία βέβηλη πράξη, απλά θα το αγόραζα μόνο και μόνο για να κόψω το εξώφυλλο και να το κολλήσω στον τοίχο μου.

The Ride: Burning Desire #1

$3.99 page 50 Image Comics

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα τι είναι το THE RIDE και πότε πρόλαβε και γιορτάζει επέτειο δεκαπέντε ετών! Πάντως, η σύνοψη που παραθέτει η Image για τη σειρά έχει αρκετό ενδιαφέρον και οι σελίδες που έχουμε ως δείγμα από το πρώτο τεύχος, είναι και καλοσχεδιασμένες και πανέμορφα χρωματισμένες.

Usagi Yojimbo #1

$3.99 page 131 IDW Publishing

Το πασίγνωστο και πολυβραβευμένο cult δημιούργημα του Stan Sakai, επιστρέφει, αυτή τη φορά από την IDW. Την ιστορία και το σχέδιο τα αναλαμβάνει, για ακόμα μια φορά, ο ίδιος ο δημιουργός, με το πρώτο τεύχος να μας υπόσχεται ότι ο Usagi θα γίνει μέρος μιας μεγάλης ίντριγκας, στην οποία τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοπεύω να το γραπώσω σφιχτά στα χέρια μου με το που το δω στο κομιξάδικο. Ίσως, του δώσω μια ευκαιρία, αν μου αρέσει ενώ το ξεφυλλίζω.

New World

$16.99 page 212 Boom! Studios

Κλείνω με μία ενδιαφέρουσα επιλογή από την Boom! Studios. Ο David Jesus Vignolli, που υπογράφει το comic, δεν μου είναι γνωστός, οπότε δεν μπορώ να είμαι έστω και ελάχιστα σίγουρος για την ποιότητα του NEW WORLD. Παρ’ όλα αυτά, θα κινηθώ λίγο στα τυφλά και θα το προτείνω, γιατί με τραβάει η πλοκή του, η οποία αφορά τρεις πρωταγωνιστές από διαφορετικές μεριές της Γης, που θα ενωθούν, ψάχνοντας εκδίκηση, λύτρωση και γαλήνη.

Μακάρι να είναι καλό!

Green Pages

Πολύ χλιαρές οι πράσινες σελίδες αυτού του μήνα. Πολλά resolicits για πράγματα που παρήγγειλα προηγούμενους μήνες και πολλές κυκλοφορίες που πλησιάζουν αυτό που θεωρώ εγώ ενδιαφέρον, χωρίς όμως να με κερδίσουν.

This Love So Brief

$3.99 page 242 PublisherAction Lab Entertainment

Μια φορά και έναν καιρό, ο Fred Chao είχε κάνει μια σειρά, το JOHNNY HIRO, που μαζί με το STREET ANGEL, ήταν κάποια από τα πιο φρέσκα comics που θα μπορούσες να βρεις εκεί έξω. Μετά, μου φαίνεται πως ο Chao εστίασε κυρίως στα illustrations και στα πολύ σύντομα comics, γιατί με εξαίρεση μια επανέκδοση του JOHNNY HIRO, εξαφανίστηκε από το comics-ραντάρ μου.

Για αυτό χάρηκα πολύ που τον βρήκα με αυτό το one-shot στις σελίδες της Action Lab. Απροσδόκητο; Σίγουρα. Ευχάριστο; Σίγουρότερα. Θα το ψωνίσω; Σιγουρότατα!

Pope Hats #6: Shapesifter

$6.99 page 242 PublisherAdHouse Books

Το POPE HATS είναι από τα κορυφαία πράγματα που ξεπήδησαν την προηγούμενη δεκαετία και μια από τις αγαπημένες μου σειρές. Το έκτο τεύχος της σειράς φαινεται να μην έχει σχέση με τα προηγούμενα, αφού δεν συνεχίζει την ιστορία των δύο κοριτσιών (ιστορία που συγκεντρώθηκε στο Y), αλλά επικεντρωνεται στους πρώτους μήνες του δημιουργού στο ρόλο του γονιού.

Το γεγονός ότι ο δημιουργός, Hartley Lin, έγραφε με το ψευδώνυμο Ethan Riley, μου φαίνεται μάλλον αστείο, αλλά δεν θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να γνωρίσετε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ταλέντα εκεί έξω.

Space Riders: Vortex Of Darkness

$3.99 page 282 PublisherBlack Mask Studios

Ας μιλήσουμε για αυτό το υπέροχο πράγμα που λέγεται αυτοτελές comic (αγγλιστί, one-shot). Που δίνεις 3-4-5 δολάρια και διαβάζεις κάτι ολοκληρωμένο. Και που λες “Ναι ρε! Θα το διαβάσω και θα γουστάρω και δεν θα είναι απλά το setting για μια εισαγωγή, που θα ονομάζεται πρώτο arc, και αν πουλήσει καλά θα μπορέσω να διαβάσω και το υπόλοιπο”.

Αυτό με ενθουσίασε σε αυτή την κυκλοφορία. Γιατί, δεν λέω, ωραίο το SPACE RIDERS, με τους υπερ-cool χαρακτήρες και τις συμπαντικές ανησυχίες, αλλά η υπόσχεση για μια ολοκληρωμένη ιστορια, οπου οι διαστημικοι καβαλάρηδες θα προσπαθήσουν να “δολοφονήσουν την ψυχή της μάνας όλων των κακών θεών”, με κέρδισε πολύ περισσότερο.

Barefoot Gen

$16.95 page 330 PublisherLast Gasp

Με το δέκατο volume ολοκληρώνεται η επανέκδοση του κλασικού αυτού αυτοβιογραφικού manga, με θέμα τον βομβαρδισμό της Hiroshima και τα όσα ακολούθησαν. Είναι ένα Manga ορόσημο και επανεκδίδεται με αφορμή τη 45η επέτειο από τη πρώτη φορά που εμφανίστηκε.

Την 45η επέτειο. Μη με ρωτήσετε τι είδους επέτειος είναι η 45η. Δεν ξέρω εγώ από αυτά.

At The End Of Your Tether No. 1: Another Place Another Time

$4.99 page 332 PublisherLion Forge

Κάνει μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια η Lion Forge, με κάποια noir comics, τα οποία κυκλοφορούν σε format που θέλει να προσεγγίσει το ευρωπαϊκό, σε τρεις “αυτοτελείς” συνεχειες. Εντάξει, το “αυτοτελείς συνέχειες”, ως όρος, είναι αυτοαναιρετικός, αλλά κρατάω την πρόθεση.

To AT THE END OF YOUR TETHER είναι η δεύτερη τέτοια απόπειρα (αν δε μου έχει ξεφύγει και κάποια ακόμα) και αυτή εδώ η noir ιστορία ενηλικίωσης στα 90s που υπόσχεται, μου φαίνεται ενδιαφέρουσα.

2000AD Sci-Fi Special 2019

$7.99 page 356 PublisherRebellion

Πέρσι χάσαμε έναν κολοσσό των comics. Και δε μιλάω ούτε για τον Stan Lee ούτε για τον Steve Ditko. Για όσους από εμάς αγαπάμε τα βρετανικά comics και το 2000AD, ο Carlos Ezquerra ήταν ένας δημιουργός του βεληνεκούς του Kirby και του Eisner. Και το κακό είναι ότι έφυγε όντας σε πλήρως παραγωγική κατάσταση. Για του λόγου το αληθές, σε αυτό το special, θα δούμε τα δυο πρώτα κεφάλαια των ιστοριών ενός νέου χαρακτήρα που είχε ξεκινήσει να φτιάχνει, μαζί με τον έτερο δημιουργό του Dredd, John Wagner.

Μαζί με αυτές τις, ως τώρα, αδημοσίευτες ιστορίες, φόρο τιμής θα αποτίσουν κάποιοι από τους κορυφαίους Βρετανούς δημιουργούς, γράφοντας και σχεδιάζοντας ορισμένους από τους χαρακτήρες που δημιούργησε. (Λέγεται πως ο Ezquerra είχε ένα σημειωματάριο με έτοιμους εξαιρετικούς χαρακτήρες, που περίμεναν να γραφτούν από κάποιον συγγραφέα, σε περίπτωση που το ήθελε. Αυτό, βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία.)

Tammy & Jinty Special 2019

$7.99 page 357 PublisherRebellion

Πριν από δύο μήνες, έγραφα για το COR! AND BUSTER HUMOUR SPECIAL και για το πόσο ξυπνά παιδικές αναμνήσεις μου. Ε, λοιπόν, θα μπορούσα να ξαναγράψω το ίδιο κείμενο, μιλώντας για τα ατέλειωτα καλοκαίρια που ξέμενα από δικά μου comics και κατέληγα να διαβάσω τις ΜΑΝΙΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΠΑΤΤΥ της αδερφής μου. Θα μπορούσα, επίσης, να μιλήσω για την κάποτε κραταιά βιομηχανία των κοριτσίστικων comics και για την προσπάθεια της Rebellion να ανιχνεύσει αν υπάρχει προοπτική να την ξαναξυπνήσει.

Σε κάθε περίπτωση, στην ίδια κατηγορία με το COR! AND BUSTER HUMOUR SPECIAL και σίγουρη αγορά, είναι για μένα αυτή εδώ η έκδοση, που θυμάται δυο από τους πιο θρυλικούς κοριτσίστικους τίτλους, οι οποίοι σταμάτησαν στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 80. Τριαντα-πέντε χρόνια μετά, η αγορά είναι πολύ αλλαγμένη και οι συγχρονες ηρωίδες στα comics εντελώς διαφορετικές. Προσωπικά, θα ήθελα να δω το πνεύμα της τότε εποχής να ζωντανεύει με ιστορίες με τυφλες μπαλαρίνες, κορίτσια που μεγαλώνουν μέσα σε φούσκες, ορφανές γυμνάστριες και με πανέμορφο artwork. Αν δεν καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάω, υπάρχουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα Blog οπως αυτό εδώ.

Ryuko Vol. 1

$24.99 page 368 PublisherTitan Comics

Έψαχνα καμιά ακόμη manga επιλογή, για να δώσω μεγαλύτερο diversity στα picks μου, αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον. Είτε έβρισκα κάποια επανέκδοση κλασικής σειράς (με το “κλασική” να κυμαίνεται από το AKIRA μέχρι το CARDCAPTOR SAKURA), είτε το 27ο volume μιας ενδιαφέρουσας σειράς.

Οπότε, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή κατέληξε να είναι αυτή εδώ η ιστορία μιας πριγκίπισσας της Yakuza, που καβαλά μοτοσυκλέτα και σκοτώνει αβέρτα Κινέζους εγκληματίες τρομοκράτες. Τα λίγα δείγματα εικόνων μου άρεσαν πολύ. Εξαιρετικό artwork με 70s αισθητική.

Ms. Tree Vol. 1

$24.99 page 369 PublisherTitan Comics

Εχω μια αδυναμία. Βασικά, έχω πολλές αδυναμίες, αλλά μια από αυτές είναι τα αστυνομικά. Και όσο πιο παραδοσιακό murder mystery είναι, τόσο πιο πολυ με γοητεύει. Για αυτό και έχω στην κατοχή μου ένα κάρο ιστορίες της Ms. Tree, της δαιμόνιας detective που γνωρίσαμε στα 80s, από την πένα του Max Allan Colllins (γνωστός για το ROAD TO PERDITION). Και το ότι τα έχω ήδη, είναι ο μόνος λόγος που αυτή η επανέκδοση δεν θα μπει στη λίστα με τις παραγγελίες μου.

Εδώ που τα λέμε, αν η αίσθηση της φρεσκοτυπωμένης επανέκδοσης δεν σας ψήνει περισσότερο από τη μυρωδιά του παλιού τεύχους, θα σας πρότεινα να αναζητήσετε τα τευχάκια, τα οποία θα σας έρθουν αρκετά φθηνότερα.