Lazarus: Risen #1

...where we left off...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lazarus: Risen #1

WriterGreg RuckaArtistMichael LarkPublisherImage Comics

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το LAZARUS έκανε μια μεγάλη παύση, υποσχόμενο να επιστρέψει με διαφορετική μορφή. Πρόσφατα, η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε με το LAZARUS RISEN, ένα τομάκι που προωθεί την ιστορία της Forever και όχι μόνο. Το κενό που είχε ο Greg Rucka, αλλά και το εύρος του παρόντος comic, του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει σε όλα τα επίπεδα, με πολλούς χαρακτήρες, αλλά και να αφηγηθεί κομμάτια που δεν θα μπορούσε σε κανονικά τεύχη και ρυθμούς.

Επιπρόσθετα, η παύση αυτή φαίνεται πως έκανε καλό και στον Michael Lark (ή απλώς μου είχε λείψει πολύ). Κάθε panel δίνει την εντύπωση ανανεωμένου ενθουσιασμού και αγάπης να αποδοθεί ο κόσμος του LAZARUS και οι ήρωες σε όλο τους το μεγαλείο και το σκοτάδι. Βεβαίως, κερασάκι στην τούρτα του LAZARUS RISEN και του καινούργιου format είναι το bonus υλικό. Ένα πολύ καλό mini-story σε πεζή μορφή από τη Lilah Sturges και δυο σελίδες με καλούδια για το World of Lazarus RPG.

Σε τρεις μήνες θα έχουμε το επόμενο τεύχος, το οποίο φιλοδοξεί να συνεχίσει τη δημιουργική και μεστή παράδοση που μόλις ξεκίνησε.