Arrow S07E18

Lost Canary
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS07E18 WritersJill Blankenship, Elisa Delson DirectorKristin Windell CastEmily Bett Rickards, Katie Cassidy, Juliana Harkavy, Caity Lotz, Katherine McNamara, Stephen Amell, David Ramsey NetworkThe CW

Δεν πέρασε μια εβδομάδα που έλεγα πόσο καλύτερα τα πάει το ARROW από το LEGENDS OF TOMORROW και η σειρά ήρθε για να επιβεβαιώσει τη λαϊκή σοφία που υποστηρίζει πως “μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις”.

Στο πρόσφατο επεισόδιο, η Laurel, μετά τις κατηγορίες για φόνο, επιστρέφει στο ρόλο της Black Siren και συνεργάζεται με την Shadow Thief, σπέρνοντας τον τρόμο στη Star City. Η Dinah αποφασίζει να την σταματήσει, ενώ η Felicity προσπαθεί να την επαναφέρει στην πλευρά των “αγγέλων”, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Sara Lance. Παράλληλα, στο μέλλον, οι ήρωες αντιμετωπίζουν έναν εγκληματία που έχει βάλει στο στόχαστρο του τις Canaries.

Και ο Green Arrow; Πού είναι αυτή η ψυχή; Τι σημασία έχει αγαπητοί φίλοι; Επειδή η σειρά κουβαλάει το όνομα του, θα πρέπει δηλαδή να παίζει σε κάθε επεισόδιο; Να προσέχετε αν σκέφτεστε έτσι, γιατί στις ημέρες μας είναι πιθανό να κατηγορηθείτε για “αντρικό σοβινισμό”. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο που ξεχειλίζει “girl power”, πρωταγωνιστούν οι γυναίκες της σειράς, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει επίσης γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο το ARROW φαντάζομαι ότι προσπαθεί να περάσει ένα δυνατό φεμινιστικό μήνυμα.

Το πρόβλημα είναι ότι αν κανείς δει λίγο πιο πέρα από τα τσιτάτα και τις επικλήσεις στη “γυναικεία ενότητα” (whatever this is), θα καταλάβει ότι το επεισόδιο είναι απλά κακό και βαρετό. Δεν φτάνει το all-female cast για να περάσει κανείς μηνύματα ισότητας, πόσο μάλλον για να κάνει ένα επεισόδιο να βλέπεται. Δυστυχώς, το CW επιμένει να μην το καταλαβαίνει αυτό.