Doom Patrol S01E09

Jane Patrol
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Doom Patrol

Season/EpisodeS01E09 WriterMarcus Dalzine DirectorHarry Jierjian CastDiane Guerrero, April Bowlby, Joivan Wade, Brendan Fraser, Matt Bomer Network

Ξεκίνησα να βλέπω το DOOM PATROL με ιδιαίτερη δυσπιστία. Βλέπετε, από τη μία, το run του Morisson είναι ένα από τα αγαπημένα μου comics ever και, από την άλλη, δεν σας κρύβω ότι, παρά τα θετικά στοιχεία που είχε, το TITANS δε με ενθουσίασε. Τελικά, όμως, η σειρά με κέρδισε, καθώς κατάφερε να αφομοιώσει πάρα πολλά από τα στοιχεία που καθιστούσαν το comic ακαταμάχητο. Και αυτό σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Μετά λοιπόν τις αντιπαραθέσεις με τον Mr. Nobody και την Cult of the Unwritten Book, το ένατο επεισόδιο της σειράς μας ταξιδεύει στο μυαλό της Jane, μεταφέροντας στη μικρή οθόνη ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του run του Morisson, και εστιάζει στο τραύμα που οδήγησε στη γέννηση των 64 προσωπικοτήτων της. Ουσιαστικά, εδώ πρωταγωνιστούν η Jane και ο Cliff, που εισβάλει στο underground για να την βοηθήσει, ενώ το υπόλοιπο cast παρακολουθεί αμέτοχο.

Έτσι, γνωρίζουμε αρκετές από τις προσωπικότητες που κατοικούν στο μυαλό της, ενώ παράλληλα η Jane καλείται να αντιμετωπίσει το τι της συνέβη και να το διαχειριστεί. Ηθοποιία, σκηνοθεσία, εφέ και φωτογραφία λειτουργούν για άλλη μία φορά στην εντέλεια, πετυχαίνοντας να τοποθετήσουν όλους τους χαρακτήρες ένα βηματάκι παραπέρα από εκεί που βρίσκονταν στην αρχή της σειράς και να τους ετοιμάσει για το μεγάλο φινάλε.

Ίσως να μιλάει ο ενθουσιασμός, αλλά το DOOM PATROL νομίζω ότι είναι με διαφορά η καλύτερη σειρά της DC και μάλλον μια από τις καλύτερες μεταφορές όλων των εποχών. Μην την προσπεράσετε!