Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Kazuo Koike

Ο συγγραφέας του Lone Wolf and Cub

Μαύρος μήνας για τους manga fans. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του δημιουργού του LUPIN THE THIRD, Kazuhiko Kato, έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του θρυλικού LONE WOLF AND CUB, Kazuo Koike.

O Kazuo Koike γεννήθηκε το 1936 στο Daisen της Βόρειας Ιαπωνίας και μαθήτευσε υπό τον δημιουργό του θρυλικού GOLGO 13, Takao Saito. Για αρκετό καιρό, διετέλεσε και συγγραφέας της σειράς. Το 1970 θα έρθει η ώρα της αναγνώρισης, οπότε και θα κάνει πρεμιέρα η προσωπική του δημιουργία, LONE WOLF AND CUB, σε σχέδιο Goseki Kojima. Πρόκειται για μία ιστορία εκδίκησης, τότε που η Ιαπωνία ήταν ακόμη χωρισμένη σε shoguns, με πρωταγωνιστή έναν ατιμασμένο εκτελεστή, ο οποίος μαζί με τον τρίχρονο γιο του ξεκινάνε έναν σκληροτράχηλο και αιματοβαμμένο δρόμο δίχως γυρισμό.

Το manga κράτησε έξι χρόνια και συνολικά 28 volumes, μεταφέρθηκε σε έξι ταινίες, τέσσερα θεατρικά έργα, καθώς και σε μία τηλεοπτική σειρά, ενώ επηρεάστηκαν από αυτό σε μεγάλο βαθμό οι Frank Miller, όσον αφορά τα RONIN και SIN CITY, αλλά και ο Max Allan Collins στο ROAD TO PERDITION.

Έκτοτε, ακολούθησαν δεκάδες σειρές manga ακόμα από τον πολυγραφότατο Koike, τόσο μαζί με τον Kojima όσο και με άλλους, με δεύτερο σημαντικότερο τον Ryoichi Ikegami. SAMURAI EXECUTIONER, LADY SNOWBLOOD, PATH OF THE ASSASSIN και CRYING FREEMAN είναι τα πιο ενδεικτικά, κανένα τους όμως δεν κατόρθωσε να φτάσει σε αναγνώριση το LONE WOLF. Παράλληλα ξεκινήσε να διδάσκει μάθημα σε κολέγια σχετικά με το πώς να γίνει κάποιος mangaka. Ανάμεσα στους απόφοιτούς του είναι οι Hideyuki Kikuchi (VAMPIRE HUNTER D), Tetsuo Hara (FIST OF THE NORTH STAR) και ο Yuji Horii, ο δημιουργός των κλασικών βιντεοπαιχνιδιών CHRONO TRIGGER και DRAGON QUEST!

Δυστυχώς, στις 17 Απριλίου, άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένος όπως και ο προαναφερθείς ανταγωνιστής του στο WEEKLY MANGA ACTION, Kazuhiko Kato, από πνευμονία. Αμφότεροι αφήνουν τεράστια παρακαταθήκη και η υστεροφημία θα τους ακολουθεί για πάντα.