Outer Darkness #6

Ένας όμορφος αντιφατικός συνδυασμός
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Outer Darkness #6

WriterJohn LaymanArtistAfu ChanPublisherImage Comics

Καθώς η ιστορία εξορκιστών και μαύρης μαγείας In Space (!) του OUTER DARKNESS συνεχίζεται, το πολύπαθο πλήρωμα του διαστημόπλοιου Charon καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μια δαιμονική οντότητα που κρυβόταν ανάμεσά τους. Η σειρά συνεχίζει να παίζει αρκετά όμορφα με τον αντιφατικό συνδυασμό της αισθητικής του gothic horror με αυτήν του καθαρού εσωτερικού ενός “Star Trek” διαστημοπλοίου με multi-species πλήρωμα, ενώ η κοσμοπλασία καταφέρνει να σώσει τα αρκετά “grimdark” κεντρικά concepts της ιστορίας, ώστε να μην μοιάζουν τετριμμένα.

Ως μόνο παράπονο, θα μπορούσα να αναφέρω κάποια twists, τα οποία είναι εμφανή από χιλιόμετρα μακριά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει περισσότερο ανεξερεύνητο βάθος στα κίνητρα των χαρακτήρων, τα οποία οι δημιουργοί απλώς δεν είχαν τον χρόνο να αναπτύξουν ακόμη. Όπως και να έχει όμως, οι προσπάθειες του πληρώματος του Charon να επιβιώσουν στο αφιλόξενο σύμπαν του OUTER DARKNESS είναι μια ιστορία που σίγουρα κατάφερε να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.