Ιστορίες Που Κρύβονταν Σε Προφανή Μέρη: Σαβουάρ Σουρβίβρ

Προφανή, τα πιο απίθανα μέρη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ιστορίες Που Κρύβονταν Σε Προφανή Μέρη: Σαβουάρ Σουρβίβρ

Writer/ArtistΑλέξια ΟθωναίουPublisherJemma Press

Τέχνη, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, είναι απεικόνιση του κοινού και καθημερινού ως κάτι ενδιαφέρον, σημαντικό. Με αυτήν την έννοια, η Αλέξια Οθωναίου τύπωσε για μία ακόμα φορά την καθημερινότητα ως τέχνη, όπως την παρουσίαζε στο socomic.gr.

Τόσο το concept όσο και το format, δε διαφέρουν από το πρώτο άλμπουμ. Μικρά στιγμιότυπα του κόσμου γύρω μας, χωρίς σενάριο, ιδωμένα με λίγο ξεχωριστή ματιά. Τα σχέδια και χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι απλά, με τραχύτητα που ταιριάζει στην ιδέα, αλλά και στα λίγα (ή καθόλου) panels. Ουσιαστικά, αυτό που μας προσφέρεται είναι περισσότερο υλικό με τη γνωστή συνταγή.

Όπως έχω ξαναπεί, δεν είμαι fan των webcomics, όμως οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ κάνουν πολύ δελεαστική την ιδέα να ανοίγεις κάθε ημέρα τον υπολογιστή σου και να σκάει ένα χαμόγελο για καταστάσεις που έχεις ζήσει και σκέψεις που έχεις κάνει κι εσύ.
Μέρη προφανή. Γιατί πού αλλού θα μπορούσαν να κρύβονται οι πιο απίθανες ιστορίες;