Previews Picks

May 2019

O καιρός δεν εμπνέει ακόμη για καλοκαιράκι, αλλά ευτυχώς έχουμε τα Previews! Γεμάτα από καλοκαιρινές κυκλοφορίες, ζόρισαν λίγο τους Ορέστη Καρέλη και Πάνο Παπαγεωργίου, αλλά σας παραδίδουν τις δικές τους… καυτές προτάσεις!

Blue Pages

Πρώτη φορά που γράφω επιλογές για τα Previews Picks, όμως νιοστή φορά που τα διαβάζω για να δω τι καλούδια θα μας έρθουν σε τρεις μήνες. Ας δούμε, λοιπόν, τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν οι Μπλε σελίδες, προκειμένου να μας δροσίσουν στα μέσα του θέρους, όπου μας περιμένει με ανυπομονησία ο καυτός Αλωνιστής…

Jane Foster: Valkyrie #1

$3.99 page M14 Marvel Comics

O Jason Aaron, αποφάσισε να αναβαθμίσει ξανά τη Jane σε σημαντικό ρόλο και θέλω να μοιραστώ το εγκεφαλικό μαζί σας. Πρόκειται για μία νέα σειρά που ξεπηδάει από το χαοτικό THE WAR OF THE REALMS, όμως έχω ελπίδες ότι ο Al Ewing, μαζί με το γεγονός ότι της ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος, θα συνεισφέρουν σε κάτι ενδιαφέρον, μετά την απογοητευτικότατη THOR.

Τουλάχιστον φαίνεται περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλα #1 που θα βγουν με βασικές ηρωίδες της εκδοτικής, όπως η Carol και η Sue.

Death’s Head #1 (of 4)

$3.99 page M24 Marvel Comics

Cult χαρακτήρας της Marvel UK! Πάνοπλος και θανατηφόρος ρομποτικός κυνηγός επικηρυγμένων με βρετανική προφορά, που έκανε ντεμπούτο στο TRANSFORMERS, χάρη στον Furman, επανέρχεται για τρίτη φορά στα comics, σε σενάριο Tini Howard και με το πενάκι της εκπληκτικής Kei Zama.

Και όλα αυτά στο cannon σύμπαν της Marvel, εναντίον των Young Avengers! Good, yes?

Collapser #1

$3.99 page DC10 DC Comics (Young Animal)

Ο Ηλίας Κυριαζής σχεδιάζει μία θεότρελη ιστορία των Mikey Way και Shaun Simon, όπου ένας τύπος ονόματι Liam James έχει πολλά θέματα και ηρεμεί μονάχα με τη μουσική. Όμως, μια μέρα μια ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ φτάνει στα χέρια του και του χαρίζει παρανοϊκά ισχυρές υπερδυνάμεις!

Οι επιπτώσεις είναι πάμπολλες και μία από αυτές είναι ότι με έψησε ήδη άγρια να το ξεκινήσω.

Lois Lane #1

$3.99 page DC13 DC Comics

Θα συνεχίσω με κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα πρότεινα. Όμως ο Greg Rucka είναι πολύ δυνατή πένα και μαζί με τον εξίσου δυνατό σχεδιαστή Mike Perkins μας υπόσχονται μία ιστορία συνωμοσίας, ίντριγκας και δολοφονιών που ξεπερνάει τα σύνορα των ΗΠΑ και απειλεί την ίδια τη ζωή του Clark.

Μακάρι να αποδειχθεί το ALIAS της DC ή έστω μία μικρή όαση μέσα στην χάβρα υπερ-crossovers με ζόμπι και villains.

Sea Of Stars #1

$3.99 page 46 Image Comics

Ό,τι καλύτερο για το καλοκαιράκι! Οι Jason Aaron και Dennis Hallum, με το πενάκι του Stephen Green, μας πηγαίνουν στο διάστημα, όπου ένας διαγαλαξιακός νταλικέρης πέφτει πάνω στα σαγόνια ενός διαστημικού κήτους, ενώ αναλαμβάνει μια μεταφορά τιτάνιων διαστάσεων, με αντίστοιχη χρηματική ανταμοιβή!

Κάπως έτσι ξεκινάει ένα survivor thriller στο διάστημα, καθώς ο μεταφορέας είχε πάρει μαζί του και τον μικρό του γιο και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η επιλογή του ως “Gem Of The Month” από την εκδοτική.

Black Science #43

$3.99 page 58 Image Comics

Κομβικό τελικά το 2019. Όλα τελειώνουν, για να δώσουν τη σειρά τους σε άλλα, στην ερχόμενη δεκαετία. Αυτό μάλλον σκέφτηκε και ο Rick Remender και αποφάσισε να τελειώσει το BLACK SCIENCE.

Μετά από 6 χρόνια, όσοι ακολουθούσατε πιστά την πορεία του Grant McKay, ετοιμαστείτε για ένα εκρηκτικό φινάλε, σε μία από τις πιο αλλόκοτες sci-fi ιστορίες αυτής της δεκαετίας. Επίσης θα κυκλοφορήσει και wraparound variant cover για τους μερακλήδες.

Paper Girls #30

$4.99 page 60 Image Comics

Μία από τις καλύτερες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας αυτού του αιώνα, ορμώμενη από την τιμητική αναβίωση των 80s, τελειώνει και καλύτερα για μας, προτού πλατειάσει επικίνδυνα.

Το ότι το ίδιο το δημιουργικό team μας υπόσχεται 44 σελίδες δίχως διακοπές για διαφημίσεις, μου αρκεί για να σας το προτείνω και να πάω να προμηθευτώ ρακόμελο εν όψει της κυκλοφορίας του. Αγάπη μόνο, monsieur Vaughan.

Επίσης όσοι δεν το έχετε τιμήσει, τιμήστε οπωσδήποτε τα TPBs. Υπάρχει λόγος που έχει πάρει τρία Eisner και μία υποψηφιότητα για Hugo. Cheers to the paper girls!

Black Hammer / Justice League: Hammer Of Justice #1 (of 5)

$3.99 page 98 Dark Horse Comics

Ένα ακόμα υπερηρωικό crossover, αυτή τη φορά ανάμεσα στην πρώτη διασημότερη ομάδα υπερηρώων στον πλανήτη και στο σκοτεινό “υπερηρωικό” BLACK HAMMER του Jeff Lemire. H άφιξη ενός μυστηριώδους άντρα στο Black Hammer Farm και τη Metropolis προκαλεί τη συγχώνευση των δύο κόσμων, ενώ ο Starro επιτίθεται.

Το PREVIEWS το διαφημίζει ως “The Ultimate Crossover Event Of 2019”, αλλά δεν το πιστεύω. Still, could be fun…

Enemy Of The People: A Cartoonist’s Journey

$24.99 page 154 IDW Publishing

O Rob Rogers έκανε γελοιογραφίες για 25 χρόνια. Όμως, τόλμησε να συνεχίσει να κάνει εξίσου τολμηρές γελοιογραφίες, σατιρίζοντας τον τωρινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Το αποτέλεσμα ήταν να τον απολύσουν και τώρα βγάζει σχεδόν 200 σελίδες με τα καλύτερα σχετικά σκίτσα, αφιερωμένα με πολύ αγάπη προς στον “ανθρωπιστή” πρόεδρο.

Διότι η πένα είναι πιο δυνατή από κάθε ξίφος.

After The Spring: A Story Of Tunisian Youth

$21.99 page 171 IDW Publishing

Η βραβευμένη με το Raymond Leblanc Foundation’s Belgian Prize, Hélène Aldeguer, κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι ένα slice-of-life graphic novel σχετικά με τις επιπτώσεις της Αραβικής Άνοιξης, που άλλαξε άρδην τα καθεστώτα της Βόρειας Αφρικής. Φέτος θα εκδοθεί πρώτη φορά στα αγγλικά, όμως, να έχετε κατά νου πως θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη.

Green Pages

Καινούργιος κατάλογος της Diamond σημαίνει ότι παίρνουμε βαθιά ανάσα και βουτάμε στις σελίδες του για να βρούμε τα πιο ενδιαφέροντα comics που πρόκειται να κυκλοφορήσουν προσεχώς. Αρκετές και αυτή τη φορά οι ενδιαφέρουσες αναγγελίες κυκλοφοριών στις πράσινες σελίδες. Μετά το σχετικό ξεσκαρτάρισμα, κατέληξα στις ακόλουθες πιο ενδιαφέρουσες, για να δαπανήσετε τον χρόνο και το χρήμα σας.

Second Coming

$3.99 page 268 PublisherAhoy Comics

Κυριολεκτικά second coming, για τον τίτλο που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις και που εν τέλει η Vertigo ανακοίνωσε τον περασμένο χειμώνα ότι ακυρώνει. Μας τα είχε πει ο Aντώνης Αντωνιάδης εδώ. H Ahoy Comics ανέλαβε να προχωρήσει τελικά στο εγχείρημα, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε!

From Sunbeams To Sunset: The Rise And Fall Of The Australian Comic Book 1924-1965

$45.00 page 306 PublisherComicoz

Για όσους μελετάνε την ιστορία των comics, εδώ έχουμε έναν τόμο για την ιστορία του Μέσου σε μια χώρα που δεν έχουμε συνηθίσει. Πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο σε έναν σκληρόδετο τόμο, ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να διευρύνουν ορίζοντες στην 9η Τέχνη.

Supermutant Magic Academy

$22.95 page 311 PublisherDrawn & Quarterly

Ένα σχολείο όπου όλοι οι μαθητές είναι μεταλλαγμένοι ή μάγισσες. Παρά τις δυνάμεις τους, ωστόσο, δεν παύουν να είναι έφηβοι και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ηλικίας τους. Στην εφηβική καθημερινότητα, οι δυνάμεις δε βοηθούν και πολύ. Από τον Jillian Tamaki, δημιουργό του βραβευμένου THIS ONE SUMMER. Κατάλληλο και για ανήλικους αναγνώστες.

Toys Talking

$12.95 page 311 PublisherDrawn & Quarterly

Μπορεί να θυμίζει TOY STORY, αλλά σε αυτό το comic εξερευνάται ο εσωτερικός κόσμος των παιχνιδιών που μας παίρνουν το στρες. Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά άκρως ενδιαφέρον, καθώς στην πραγματικότητα τα αγαπημένα μας παιχνίδια αποτελούν έναν καθρέφτη μας. Ένα έργο εξ ολοκλήρου με πινέλα, επίσης κατάλληλο για ανήλικο ακροατήριο!

Tonta

$19.99 page 316 PublisherFantagraphics Books

Ένα stand-alone τεύχος με την πιο προσωπική ιστορία της Tonta. Ο Jaime Hernandez μας αποκαλύπτει μέρος του παρελθόντος της και παράλληλα προωθεί μια ακόμα ιστορία. Ενδιαφέρουσα και υποσχόμενη έκδοση, απευθυνόμενη στους φίλους του LOVE AND ROCKETS.

Grimoire Noir

$17.99 page 318 PublisherFirst Second

Ένα horror έργο, με πρωταγωνιστή έναν μοναχικό έφηβο σε μια πόλη όπου όλα τα κορίτσια είναι μάγισσες. Όταν η αδελφή του πέφτει θύμα απαγωγής, ο Βucky Οrson θα ξεκινήσει μια περιπέτεια, που θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη σκοτεινών μυστικών της πόλης.

The Immersion Program

$24.95 page 319 PublisherFloating World Comics

Στο εγγύς μέλλον, το ανθρώπινο υποσυνείδητο θα αποτελέσει πεδίο μάχης. Ένα νέο υπερόπλο μπορεί να διαγράψει μνήμες και να αποκαλύψει το ανεξερεύνητο υποσυνείδητο. Μια sci-fi περιπέτεια, με πρωταγωνίστρια μια πράκτορα μπλεγμένη σε ένα κομφούζιο προδοσίας, κατασκοπίας και παράνοιας, όπου η μνήμη δεν αποτελεί καταφύγιο. Ακούγεται ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο.

Before Houdini

$16.99 page 330 PublisherInsight Comics

Στο Λονδίνο του 1888, η ΜΙ6 δημιουργεί μια ομάδα χαρισματικών εφήβων προκειμένου να συλληφθεί ο Tζακ ο Αντεροβγάλτης. Ο νεαρός Erick Weiss είναι εξαιρετικός στο να παραβιάζει κλειδαριές. Αυτή είναι η ιστορία του ανθρώπου πριν γίνει ο μετρ των αποδράσεων!

Kriss: The Gift Of Wrath

$14.99 page 360 PublisherOni Press

Ένα σκοτεινό παραμύθι, με δαίμονες, σκοτεινές υπάρξεις και πάλι ένα μοναχικό αγόρι που αποκτά υπερδυνάμεις, με κόστος την ασυγκράτητη οργή. Η πολύ καλή παρουσίαση, αλλά και το όμορφο artwork του PREVIEWS χαρίζουν μια θέση σε αυτή τη λίστα στο εν λόγω comic.

Death Wish: Best Wishes

$18.99 page 366 PublishersRebellion, 2000AD

Επανέκδοση των αρχικών strips με πρωταγωνιστή τον παραμορφωμένο λόγω ατυχήματος κασκαντέρ – πρώην οδηγό F1, Blake Edmonds-Deathwish. Δημιούργημα του πρώτου editor του ROY AND THE ROVERS, Barrie Tomlinson, η μακάβρια αυτή βρετανική σειρά horror ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1970.

Dead End Kids #1

$3.99 page 372 PublisherSource Point Press

Μια αστυνομική ιστορία ενηλικίωσης, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1990, με πρωταγωνιστές παιδιά από διαλυμένες οικογένειες, που προσπαθούν να βρουν τον δολοφόνο του φίλου τους. Θυμίζει SLEEPERS και αντίστοιχα έργα.