Shazam #5

Μια ανάσα πριν το τέλος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shazam #5

WritersGeoff Johns, Marco SantucciArtistsDale Eaglesham, Scott Kolins, Max RaynorPublisherDC Comics

Στο τελευταίο τεύχος, ο Billy και η Mary καταφέρνουν προσωρινά να πάρουν το πάνω χέρι έναντι του King Kid, ενώ οι Eugene και Pedro, παρά την εκτεταμένη gaming εμπειρία του πρώτου, καταλαβαίνουν ότι τα Gamelands είναι πολύ πιο περίπλοκα, απ’ ότι αρχικά φαίνονται. Και ενώ Darla και Freddy κινδυνεύουν όλο και περισσότερο εντός των Wildlands, ο Black Adam συναντά έναν παλιό αντίπαλο, προσπαθώντας να φτάσει στον Billy.

Ο Johns συνεχίζει να ξεδιπλώνει το μυστήριο των Magiclands, μοιράζοντας ακριβοδίκαια το “screen time” μεταξύ των πρωταγωνιστών και των περιοχών, που άθελα τους έχουν επισκεφτεί. Η δράση είναι σίγουρα περιορισμένη, αλλά πίσω από την αργή εξέλιξη της υπόθεσης, υπάρχει ξεκάθαρο το μήνυμα της υπόσχεσης, όσον αφορά στην περαιτέρω ενασχόληση με αυτή τη νέα προσθήκη στη μυθολογία του ήρωα, κυρίως στο πλαίσιο των Wildlands.

Το τρίπτυχο του artwork έχει αρχίσει σιγά-σιγά να κουράζει. Παρά το γεγονός ότι όλα τα μέλη της ομάδας είναι ικανοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, το πέμπτο τεύχος μοιάζει να χάνει την οπτική συνοχή του και πλέον η δικαιολογία ότι σχεδιάζει ο καθένας άλλο κομμάτι από τα Magiclands, δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα. Εντούτοις, υπάρχουν και καλαίσθητα panels, κυρίως από τα χέρια των Eaglesham και Raynor.

Άλλο ένα solid τεύχος από το creative team, με προσδοκίες για περισσότερα.