1908 #2

Τα πρώτα πράσινα βήματα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

1908 #2

WriterΑνδρέας ΟικονόμουArtistΠέτρος ΜπάλταςPublisherBelle Epoque

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τόμου του 1908, και συγκεκριμένα κοντά στις μέρες του Comicdom Con Athens 2019 (στο οποίο φιλοξενήθηκε panel με τους δημιουργούς του comic https://www.blod.gr/lectures/1908-i-gennisi-mias-ideas/), κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος, με υπότιτλο “Πράσινη Επανάσταση”, ο οποίος συνεχίζει την εξιστόρηση της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Ακόμα, βέβαια, βρισκόμαστε στα πολύ αρχικά στάδια της δημιουργίας του Συλλόγου, με τον δεύτερο τόμο να πραγματεύεται την περίοδο 1908-10. Και όμως, σε αυτή τη μικρή χρονική περίοδο, παρακολουθούμε πολλά σημαντικά γεγονότα, όπως τη συμμετοχή στους πρώτους αγώνες, την κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος, αλλά και τις πρώτες διοικητικές ίντριγκες. Όλα αυτά, στο ρομαντικό περιβάλλον της Αθήνας, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας της εποχής εκείνης.

Όπως συνέβη και με τον πρώτο τόμο, έτσι και τώρα, η έκδοση είναι πολυτελέστατη και συνοδεύεται από ενδιαφέρον extra υλικό, σημαντικού όγκου, το οποίο προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ιστορία, κάτι που βάζει καλύτερα τον αναγνώστη στο κλίμα της εποχής.