Hope #1

What if the secret identity was out?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hope #1

WriterDirk ManningArtistK. Lynn SmithPublisherSource Point Press

Καθώς τα comics ωριμάζουν, κυκλοφορούν όλο και συχνότερά ιστορίες όπου ο ήρωας δεν πολεμάει, απλώς, τον Villain of the month. Προβλήματα της καθημερινότητας περνούν στην υπερηρωική πραγματικότητα, με στόχο ένα πιο ενήλικο κοινό.

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και το HOPE, των Dirk Manning και K. Lynn Smith, του οποίου το πρώτο τεύχος προσφέρθηκε δωρεάν, μέσω του Free Comic Book Day. Οι “Ultras” είναι άνθρωποι που αποκτούν ξαφνικά υπερδυνάμεις και τις χρησιμοποιούν για το καλό ή το κακό των γύρω τους. Η Julie είναι σύζυγος, μαμά μιας έφηβης και, παράλληλα, η υπερηρωίδα Hope. Όταν ένα ατύχημα θα αποκαλύψει τη μυστική της ταυτότητα στον κόσμο, η οικογένειά της όχι μόνο κινδυνεύει, αλλά διαλύεται.

Ο Dirk Manning παίρνει έναν πρωταρχικό προβληματισμό των υπερηρωικών ιστοριών και τον επεξεργάζεται με ρεαλισμό, αλλά και συναίσθημα. Βάζοντας ψήγματα κοινωνική κριτικής, επικεντρώνεται στις συνέπειες, όταν δημοσιοποιείται η Μυστική Ταυτότητα.

Το σχέδιο της K. Lynn Smith είναι… ενδιαφέρον. Στο editorial, ο Manning αναφέρει ότι έψαξε πολύ για να τη βρει, ωστόσο, η δουλειά της φαντάζει απλοϊκή και ερασιτεχνική, με μόνο πλεονέκτημα τις αληθοφανείς, “μη τέλειες” φιγούρες των χαρακτήρων. Το ίδιο “βασικός” είναι και ο χρωματισμός των εικόνων.

Κοινωνικά και ανθρώπινα ζητήματα, με φόντο τις υπεράνθρωπες δυνάμεις. Καθώς όλοι μας ωριμάζουμε, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι ιστορίες.