Detective Comics #1004

Περίμενα περισσότερα…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #1004

WriterPeter J. TomasiArtistAndrew HennessyPublisherDC Comics

Meh… Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν τελείωσα το DETECTIVE COMICS #1004. Και αυτό γιατί βρήκα τις πολυαναμενόμενες αποκαλύψεις σχετικά με την Arkham Knight, αρκετά μέτριες, τόσο ως σύλληψη, όσο και ως εκτέλεση.

Η ιστορία συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το προηγούμενο τεύχος και αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της στην εξιστόρηση του origin του νέου χαρακτήρα. Ένα origin που χρειάζεται 10 σελίδες για να ξεδιπλωθεί και που, δυστυχώς, στο τέλος δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα και μοιάζει βεβιασμένο.

Οι λίγες σελίδες που απομένουν δεν βοηθούν ιδιαίτερα την πλοκή και αφήνουν απλά την υπόσχεση για την τελική μάχη μεταξύ Batman και Arkham Knight, στο επόμενο τεύχος. Το σχέδιο του Andrew Hennessy, από την άλλη, είναι αρκετά καλό ενώ η αλλαγή του ύφους στο flashback διευκολύνει την αφήγηση και νομίζω πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνολικά, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από τον άκρως ικανό Peter J. Tomasi, στο DETECTIVE COMICS. Προς το παρόν, όμως, η ιστορία του κινείται σε μέτρια επίπεδα και σώζεται κυρίως από την πετυχημένη αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων. Όμως, αυτό σίγουρα δεν φτάνει για να κάνει το comic να ξεχωρίσει.

Αναμένω περισσότερα από το επόμενο τεύχος προκειμένου να αλλάξω άποψη!