Age Of X-Man: X-Tremists #4

Ωραίο εξώφυλλο (και τίποτε άλλο)
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Age Of X-Man: X-Tremists #4

WriterLeah WilliamsArtistGeorges JeantyPublisherMarvel Comics

Η ομάδα των X-Tremists έχει δει και καλύτερες ημέρες… Στην παρούσα φάση, η Moneta έχει συλληφθεί, ο Blob έχει αναπτύξει αισθήματα για την Psylocke και ο Jean Paul αρχίζει σιγά-σιγά να ανακαλύπτει ότι κάτι πάει λάθος και να θυμάται την παλιά του ζωή.

Υπάρχει κάτι σε αυτό το mini series που με απωθεί. Ίσως φταίνε οι πρωταγωνιστές του – με εξαίρεση τον Blob, όλοι οι άλλοι χαρακτήρες είναι είτε άχαροι, είτε αντιπαθείς και ενοχλητικοί. Ο Iceman έχει μετατραπεί σε μία αποτυχημένη πηγή χιούμορ, ο Jean Paul είναι γραμμένος εξαιρετικά πεζά, με αποτέλεσμα να είναι τελείως αδιάφορος, και η Psylocke όλο γκρινιάζει. Α, υπάρχει και η Jubilee στο comic… και δεν κάνει απολύτως τίποτα!

Από την άλλη, το σχέδιο του Georges Jeanty δεν είναι άσχημο (το εξώφυλλο, ιδιαίτερα, είναι αρκετά καλό). Στις μέρες μας, άλλωστε, είναι σχετικά δύσκολο να βρει κανείς σχεδιαστή που να δουλεύει σε μεγάλες εκδοτικές και να μην ξέρει να κάνει, έστω και αξιοπρεπώς, την δουλειά του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, δεν θεωρώ ότι ένα απλά αξιοπρεπές σχέδιο μπορεί να σώσει το συνολικό εγχείρημα. Αν ο Jeanty έκανε κάτι πιο αξιομνημόνευτο, σίγουρα θα ανέβαζε την ποιότητα του X-TREMISTS, αλλά μια δουλειά που είναι απλά “ΟΚ”, δεν αρκεί!

Όταν ο μόνος καλός λόγος που έχω να πω αφορά το εξώφυλλο, τότε κάτι πάει στραβά… Το X-TREMISTS είναι μια πολύ, πολύ μέτρια σειρά. Και όταν βάζει κανείς δύο “πολύ” μπροστά από το “μέτρια”, συνήθως αυτό μεταφράζεται ως ένα απλά ευγενικό “κάτω του μετρίου”, ή και χειρότερα.

Στην τελική, απλά προσπεράστε την παρούσα σειρά και αν ψάχνεστε με τους mutants, διαβάστε καλύτερα το NEXTGEN, το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο.