Previews Picks

June 2019

Το καλοκαίρι φαίνεται να μπαίνει για τα καλά και μαζί του έρχονται και οι πρώτες μεγάλες ζέστες! Είναι αμφίβολο αν οι προτάσεις της Τόνιας Στεφανάτου και του Γιώργου Ξύδη, από το τρέχον PREVIEWS, θα καταφέρουν να σας δροσίσουν, ή αν θα σας καψώσουν περισσότερο, αλλά όπως και να ‘χει, σίγουρα θα σας πληροφορήσουν για τις ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που θα έρθουν τον Αύγουστο!

Blue Pages

Το 2019 φαίνεται ότι οι μεγάλες βιομηχανίες των comics κυνηγούν το κέρδος και τις υψηλές πωλήσεις, γιορτάζοντας επετείους! Ας δούμε, λοιπόν, τι μας περιμένει και αν θα γιορτάσουμε και εμείς μαζί τους!

Absolute Carnage #1 (of 4)

$7.99 page M6 Marvel Comics

To φετινό μεγάλο event του καλοκαιριού έχει ως πρωταγωνιστή τον Carnage, ο οποίος αποφασίζει να κυνηγήσει όλα τα symbiotes και να τα καταστρέψει. Η γραφή του Donny Cates, μέχρι τώρα, έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα και εξίσου ενδιαφέρον φαίνεται και το artwork του Ryan Stegman, όποτε το μόνο που μένει είναι η ελπίδα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία που απλά θα περάσει και δε θα ακουμπήσει.

Μarvel Comics #1000

$9.99 page M24 Marvel Comics

Η Μarvel γιορτάζει τα ογδόντα της χρόνια με ένα γιγάντιο comic, το οποίο φέρνει κοντά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας. Alex Ross, Kurt Busiek, Jonathan Hickman, Michael Straczynski, Chris Claremont, Jeff Lemire, Neil Gaiman και πλήθος άλλων, θα χαρίσουν λίγο από το ταλέντο τους σε αυτό το επετειακό τεύχος, που αναμένεται να φτάσει στη κορυφή των πωλήσεων για το 2019.

Το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια των περισσοτέρων.

Ghost-Spider #1

$3.99 page M32 Marvel Comics

Η Gwen βρίσκει επιτέλους τον δρόμο για την Earth 616! Της αξίζει να μείνει και έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσημους χαρακτήρες της Μarvel, εάν η συγγραφέας Seanan McGuire καταφέρει να τη γράψει όπως της αξίζει.

Το artwork, πάντως, δεν με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα.

Batman/Superman #1

$3.99 page DC2 DC Comics

Επιτέλους, ύστερα από αναμονή πολλών χρόνων, βλέπουμε τη κυκλοφορία ενός Batman/Superman comic, με τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες και συμμαχούς να αντιμετωπίζουν τα μυστήρια του Dark Multiverse και του Batman Who Laughs.

Ιστορικά, οι σειρές που βάζουν αυτούς τους δύο να συνεργάζονται είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες, βασισμένες στη καταπληκτική χημεία τους, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το εγχείρημα να αποτυγχάνει. Τουλάχιστον, αυτό ελπίζουμε!

Wildcats #1

$3.99 page DC9 DC Comics

Oι Wildcats επιστρέφουν μαζί με τον θρυλικό Warren Ellis! Η ιστορία φαίνεται ενδιαφέρουσα, όπως και το artwork, κάνοντας τους καινούργιους Wildcats έναν τίτλο τον όποιο σίγουρα θα παρακολουθούμε στενά.

Εάν ανταποκριθεί και στις προσδοκίες, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον των μικρότερων labels της DC!

Spawn #300

$7.99 page 37 Image Comics

Τί λέγαμε για τις επετείους; Ο Todd McFarlane συνεργάζεται με τον Scott Snyder στη συγγραφή, ενώ φέρνει και αρκετούς ταλαντούχους artists να σχεδιάσουν το τριακοσιοστό τεύχος του σκοτεινού χαρακτήρα.

Αναμφίβολα, οι fans θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι!

Coffin Bound #1

$3.99 page 38 Image Comics

O φετινός καλεσμένος του Comicdom Con, Dan Watters και η “δική μας” Dani Strips, συνεργάζονται σε ένα καινούργιο comic της Image, που έχει στοιχεία ψυχεδελικού νουάρ και διαδραματίζεται κάπου στις ερήμους της Αμερικής, με πρωταγωνίστρια μια σκληροτράχηλη γυναίκα.

Το αναμένουμε πως και πως και είναι σίγουρο ότι θα ασχοληθούμε εκτενώς μαζί του, μόλις βγεί!

Ophiuchus TP

$16.99 page 46 Image Comics

Το OPHIUCHUS ξεκίνησε ως webcomic, συνδυάζοντας την καρτουνίστικη αισθητική με ένα μείγμα sci-fi και fantasy. Tώρα εκδίδεται από την Image, σε έναν μεγάλο τόμο.

Το artwork είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αρκετά “παράξενο” για να ιντριγκάρει. Πιθανόν να καταλήξει αδιάφορο, αλλά μέχρι στιγμής διαφαίνονται κάποια αρκετά θετικά στοιχεία.

Simon Says: Nazi Hunter Vol. 1

$16.99 page 50 Image Comics

Ευφάνταστος τίτλος και το κυνήγι των Ναζί στο προσκήνιο, αν και, με τη πρώτη ματιά, το artwork δεν εντυπωσιάζει. Πιθανώς, η ιστορία να επισκιάσει τον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα των σκίτσων.

Ίδωμεν…

Green Pages

Ξύδης: Η αναμενόμενη επιστροφή στα PREVIEWS PICKS και… ώπα-ώπα… Plot twist! Ο Ξύδης κάνει τις ΠΡΑΣΙΝΕΣ σελίδες;;; Ποιός φούρνος γκρεμίστηκε και δεν θα βρούμε ζαμπονοτυρόπιτα αύριο; Τί να πω; Το πνεύμα του Άρη Κώτση (ζει ο άνθρωπος…) με καθοδήγησε σε αυτό το μονοπάτι.

Παράλληλα, λοιπόν, με τις προτάσεις μου, θα κάνω και σχολιασμό της εμπειρίας μου αυτής. Τέλειο; (Χαρές που θα κάνει ο editor Σακαρίδης…)

Archie: The Married Life 10th Anniversary #1

$3.99 page 273 PublisherArchie Comics

Καμιά εικοσαριά πράσινες σελίδες μέχρι στιγμής και βλέπω από μακριά έναν γνωστό κοκκινομάλλη. Σαν να είσαι χαμένος σε μια άγνωστη γειτονιά και ξαφνικά πέφτεις πάνω σε έναν καλό σου φίλο!

Δέκα χρόνια μετά το “Archie Wedding” storyline, έρχεται το sequel της ιστορίας, για να μας δείξει πως έχει εξελιχθεί η ζωή του Archie, δέκα χρόνια μετά. Η πρόσφατη έκθεση με θέμα τον αγαπημένο ήρωα στο Comicdom Con Athens 2019, αναζωογόνησε το ενδιαφέρον μου για την αγαπημένη παρέα από το Riverdale, οπότε σκέφτομαι να του ρίξω μια ματιά.

Lady Death Masterpieces: The Art Of Lady Death HC

$79.99 page 299 PublisherCoffin Comics

Από τη μέχρι τώρα ανάγνωση των πράσινων σελίδων, είναι προφανές ότι το να δείξουμε λίγο μπουτάκι (το λιγότερο) είναι πολύ πιο διαδεδομένη τεχνική πώλησης, συγκριτικά με τις αντίστοιχες μπλε.

Και, εδώ που τα λέμε, πόσοι διαβάζουν τη LADY DEATH για την ιστορία; Στην προκειμένη περίπτωση, δεν χρειάζεται κιόλας, μια και μιλάμε για ένα art book που συγκεντρώνει πολλά pin-ups της δημοφιλούς ηρωίδας, από μία πληθώρα γνωστών (και λιγότερο γνωστών) σχεδιαστών. Μεγάλο μειονέκτημα, η πολύ αλμυρή τιμή του.

The 7th Sword Volume 1: Ronin Vs. Robots Deluxe TP

$24.99 page 300 PublisherDarby Pop Publishing, Inc.

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προτείνω ένα comic που βλέπω για πρώτη φορά, από δημιουργούς για τους οποίους δεν έχω ιδέα, που εκδίδεται από μια εταιρεία, το όνομα της οποίας μοιάζει να προήλθε από τυχαία επιλογή λέξεων.

Ο αγαπημένος John Raffo μας προσφέρει άλλη μια απολαυστική ιστορία του μισθοφόρου Daniel Cray, ο οποίος αναλαμβάνει να απελευθερώσει μια πόλη από τον αδίστακτο τύραννό της. Στο σχέδιο; Ποιός άλλος; Ο Nur Iman! Τέτοια comics, μόνο η Darby η Pop η Publishing μπορεί και προσφέρει!

Creation GN

$21.95 page 302 PublisherDrawn & Quarterly

Λοιπόν, το έχουμε ξεφτιλίσει το πράγμα. Πρέπει – άμεσα – να βρω ένα comic με βαθύ κοινωνικό προβληματισμό…

Μια νέα μητέρα μας ξεναγεί στο Hamilton, μια πρώην βιομηχανική πόλη των Μεσοδυτικών ΗΠΑ και θύμα, πλέον, της παγκοσμιοποίησης, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο, λόγω κόστους, πολλοί νέοι άνθρωποι. Αρκετά ενδιαφέρον και επίκαιρο το ζήτημα.

Maria M.

$29.99 page 310 PublisherFantagraphics Books

Χμμ… Αν είμαι αρκετά πειστικός, κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχω διαβάσει μόλις δύο τόμους LOVE & ROCKETS, και αυτούς από τον Jaime.

Ο Gilbert Hernandez μας αφηγείται την ιστορία της Maria M., η οποία περιλαμβάνει sex, ναρκωτικά, βία και εξουσία. Ο τόμος περιλαμβάνει το πρώτο μέρος, που εκδόθηκε το 2013, και το δεύτερο, το οποίο δημοσιεύεται για πρώτη φορά.

Frank Cho: Ballpoint Beauties SC

$19.95 page 314 PublisherFlesk Publications

Δεύτερο art book στις έξι πρώτες επιλογές… Μήπως είναι υπερβολικό;

Ναι! Κι άλλο art book. Πάλι αφιερωμένο σε όμορφες παρουσίες. Αλλά με extras την υπογραφή του Frank Cho, την εγγύηση ποιότητας της Flesk (άλλωστε αποτελεί σπίτι του grand master Mark Schultz) και την πολύ προσιτή τιμή. Δηλαδή, τί άλλο θέλετε, ρε αχόρταγοι;

Heavy Metal #295

$9.99 page 318 PublisherHeavy Metal

Έχω ήδη μετανιώσει που επέλεξα εθελοντικά τις πράσινες σελίδες. Αλλά άντε πές το τώρα στον Σακαρίδη. Καλά, πως την παλεύει ο Κώτσης;

Ένα “Music Special” τεύχος, με πολλά comic adaptations διάφορων heavy metal (obviously) τραγουδιών (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ακόμη και για εμένα, που ούτε παρακολουθώ το περιοδικό, ούτε είμαι fan της heavy metal μουσικής. Σημειώστε ότι το τεύχος θα κυκλοφορήσει με πέντε διαφορετικές εξωφυλλάρες!

Stravaganza Vol. 1

$19.99 page 406 PublisherUdon Entertainment

Manga. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Να δούμε τι θα προτείνει ένας άνθρωπος που το 95% των manga που έχει διαβάσει γράφουν πάνω Naoki Urasawa…

Μια μυστηριώδης ηρωίδα ταξιδεύει στο Βασίλειο της Auroria, πολεμώντας διάφορα τέρατα. Αυτό που λίγοι ξέρουν, είναι ότι η ηρωίδα αυτή είναι, στην πραγματικότητα, η (wait for it) Βασίλισσα της Auroria! Νταν-νταν-ντααααααν! Σίγουρα δεn θα κερδίσει κάποιο βραβείο πρωτοτυπίας, αλλά φαίνεται αρκετά διασκεδαστικό.

Ορίστε! Τα καταφέραμε. Φτάσαμε στο τέλος των πράσινων σελίδων. Τι λέτε; Να το ξανακάνουμε;