DCeased #2

Συνεχίζει δυναμικά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

DCeased #2

WriterTom TaylorArtistTrevor HairsinePublisherDC Comics

Όταν ανακοινώθηκε το DCEASED, δε σας κρύβω ότι οι ομοιότητες με το MARVEL ZOMBIES με έκαναν να μην το πάρω και με πολύ καλό μάτι. Γενικά, πάντως, θεωρώ τον Tom Taylor καλό συγγραφέα, αν και δε είναι λίγες οι φορές που με έχει απογοητεύσει. Όπως λοιπόν είναι φανερό, δεν είχα και φοβερές προσδοκίες από τη σειρά. Ίσως γι’ αυτό τελικά να αιφνιδιάστηκα θετικά από το πρώτο τεύχος.

Κι ευτυχώς η συνέχεια αποδεικνύεται αντίστοιχης αξίας. Καταρχάς, από τις πρώτες σελίδες του comic γίνεται σαφές ότι κανένας δεν είναι ασφαλής και πως το μέγεθος της απειλής είναι πραγματικά τρομαχτικό. Ήρωες πεθαίνουν, status quo αλλάζουν, ενώ οι τελευταίες σελίδες με πρωταγωνιστή τον Batman είναι πολύ πιθανό να κάνουν πολλούς αναγνώστες να δακρύσουν. Ακόμη, όμως, και αν δεν συγκινηθείτε, είναι σίγουρο πως το comic θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον, καθώς, όπως γίνεται σαφές, το στοιχείο της έκπληξης είναι συνεχές και πάρα πολύ έντονο. Ευτυχώς, όμως, σε αντίθεση με πολλά άλλα comics εκεί έξω, αυτό δεν φαίνεται να γίνεται εις βάρος της πλοκής.

Ο Trevor Hairsine παίρνει πάνω του το σύνολο της ιστορίας, όσον αφορά στο σχέδιο, και δεν απογοητεύει καθόλου, καθώς οι όποιες ατέλειες υπήρχαν στο προηγούμενο τεύχος φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Ομολογώ, λοιπόν, πως με έχει ψήσει το DCEASED καθώς, προς το παρόν, δείχνει να είναι μια αρκετά φρέσκια ιστορία και πραγματικά ανυπομονώ για τη συνέχεια!