Swamp Thing S01E02

Worlds Apart
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Swamp Thing

Season/EpisodeS01E02 WritersMark Verheiden, Doris Egan DirectorLen Wiseman CastCrystal Reed, Virginia Madsen, Derek Mears, Henderson Wade, Maria Sten, Jeryl Prescott, Jennifer Beals, Will Patton NetworkDC Universe

Με τον χαμό που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τις μεταφορές comics σε τηλεοπτικές σειρές, ήταν σχεδόν αναπόφευκτο πως την ίδια μοίρα αργά ή γρήγορα θα είχε και το SWAMP THING.

Μετά το πρώτο επεισόδιο, που ουσιαστικά μας διηγήθηκε το origin του χαρακτήρα, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τον Swamp Thing εν δράσει. Η Abby και ο Matthew προσπαθούν να μαζέψουν στοιχεία, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο του βάλτου, η Maria Sunderland συναντά την Madame Xanadu, με απρόβλεπτα αποτελέσματα, και η Susie το σκάει από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, από την οποία θα την σώσει ο κεντρικός μας ήρωας.

Το επεισόδιο διατηρεί το σκοτεινό ύφος της σειράς, καθώς παράλληλα εισάγει περισσότερα horror στοιχεία, ενώ οι δημιουργοί δεν διστάζουν να μας παρουσιάσουν και μερικές αρκετά βίαιες σκηνές. Κοινώς, είναι αρκετά κοντά σε αυτό που θα περιμέναμε από μια τέτοια μεταφορά, αν δεν είχαμε διαβάσει τα comics του Alan Moore. Γιατί, καλώς ή κακώς, από τα πρώτα δύο επεισόδια απουσιάζει πλήρως το αριστουργηματικό storytelling αλλά και όλα αυτά τα mind-fuck στοιχεία που καθιστούν το comic αξεπέραστο μέχρι και σήμερα. Κοινώς, ενώ στο DOOM PATROL η DC από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε όλες τις Morrison-ίκες παραξενιές, στην περίπτωση του SWAMP THING φαίνεται να φοβήθηκε και να επέλεξε έναν πιο ασφαλή δρόμο.

Από την άλλη, ίσως είναι αρκετά νωρίς για να κρίνουμε. Με βάση, όμως, τα πρόσφατα νέα, προσωπικά δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον.