Thumbs #1

Αξιόλογη sci-fi περιπέτεια, καλές εντυπώσεις για πρώτο τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Thumbs #1

WriterSean LewisArtistHayden ShermanPublisherImage Comics

Είναι συνήθως μια καλή ιδέα να διαβάσει κανείς μια limited σειρά της Image. Ακόμα και αν δεν ενθουσιαστείς, σίγουρα δεν θα απογοητευτείς. Υπάρχει ένα επίπεδο – συνήθως – βρε αδερφέ!

Η ιστορία του THUMBS διαδραματίζεται σε ένα μάλλον άμεσο μέλλον. Ένας δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, προωθεί συσκευές A.I. με ολογραφικούς babysitters, είτε σε οικογένειες όπου οι γονείς δεν μπορούν να περνάνε αρκετή ώρα με τα παιδιά τους, εξαιτίας της εργασίας τους, είτε σε ορφανά παιδιά. Οι νέοι όμως ψηφιακοί γονείς, εκτός από τον πρωτεύοντα ρόλο τους, στην πραγματικότητα εκπαιδεύουν τους ανήλικους, ώστε να γίνουν ένας ιδιωτικός στρατός. Όταν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το σχέδιο, τα πράγματα παίρνουν βίαιη τροπή. Στην ιστορία αυτή ακολουθούμε τον Τhumbs, ο οποίος είναι ένα από αυτά τα παιδιά, ενώ συμπρωταγωνιστεί η παρτενέρ του η Nia, εξίσου ικανή στρατιώτης με εκείνον.

Η σειρά ξεκινάει με πολύ θετικά στοιχεία, καθώς το πρώτο τεύχος, μας εισάγει ομαλά στον δυστοπικό κόσμο του έργου, μας γνωρίζει τους χαρακτήρες και επί της ουσίας προχωράει άμεσα την πλοκή. Επίσης, μέσα από μια σειρά flashbacks, πληροφορούμαστε όσα προηγήθηκαν και μας είναι απαραίτητα για την ιστορία, ενώ οι τελευταίες σελίδες του τεύχους αποτελούν μια ξεχωριστή εισαγωγική ιστορία. Το artwork την ίδια στιγμή είναι εξίσου δυνατό με την ιστορία, καθώς το δημιουργικό δίδυμο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με σχετική επιτυχία (THE FEW).

Εν κατακλείδι, το χορταστικό (57 σελίδες είναι αυτές!) πρώτο τεύχος προμηνύει μια ενδιαφέρουσα συνέχεια για αυτό το mini series. Αν δεν το έχετε εξετάσει ακόμα, να το κάνετε άμεσα.