War of the Realms #5

Το storytelling σε δεύτερη μοίρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

War of the Realms #5

WriterJason AaronArtistRussell DautermanPublisherMarvel Comics

Γράφοντας για το WAR OF THE REALMS, νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα fan των superhero events που βγάζουν τους υπερήρωες από το “φυσικό τους περιβάλλον”, την over-exaggerated αμερικανική μητρόπολη, και τους τοποθετούν σε μυθικές τοποθεσίες. Ένα μεταφυσικό touch είναι προφανώς καλοδεχούμενο για συγκεκριμένους χαρακτήρες, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλες ομάδες ηρώων, θεωρώ ότι η ιστορία χάνει όταν τοποθετείται στον Όλυμπο, στην Ατλαντίδα, στην Θεμίσκυρα, ή σε οποιοδήποτε παρεμφερές μέρος.

Αυτή η πολύ συγκεκριμένη προτίμηση ίσως να με καθιστά μη κατάλληλο για ένα review του WAR OF THE REALMS, το οποίο ανήκει περήφανα σε αυτήν την κατηγορία και δεν προσπαθεί να το κρύψει: οι δυνάμεις του Malekith εισβάλουν στην Midgard και οι Avengers θα πρέπει να πολεμήσουν με τέρατα της σκανδιναβικής μυθολογίας και να αναλάβουν ρόλους θεοτήτων.

Ωστόσο, το πρόβλημα του WAR OF THE REALMS νομίζω πως συνοψίζει τέλεια το πρόβλημα που έχω γενικότερα με αυτές τις ιστορίες. Το μπλέξιμο όλων αυτών των χαρακτήρων, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να “δέσουν”, κάνει τον τόνο του comic να μοιάζει all over the place, κάνοντας το όλο εγχείρημα να μοιάζει σαν οι δημιουργεί να παίζουν με τα παιχνίδια που είχαν στην διάθεσή τους, κινούμενοι από fanboy-στικο ενθουσιασμό, παρά από κάποια αίσθηση καλού storytelling.

Δεν είναι ότι οι επικές μάχες που επιχειρεί να αφηγηθεί το WAR OF THE REALMS δεν έχουν κανένα redeeming στοιχείο, αλλά προσωπικά βρίσκω το όλο αποτέλεσμα κάπως απογοητευτικό.