Justice League #25

Ίσως το καλύτερο έως τώρα τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #25

WritersScott Snyder, James Tynion IVArtistsJorge Jimenez, Javier FernandezPublisherDC Comics

Στο τελευταίο τεύχος της σειράς, όλα μοιάζουν τετελεσμένα, με τον Batman να κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και τον Superman σχεδόν νεκρό στην άβυσσο του pocket dimension. Όμως με μια αναμενόμενη αλλά έξυπνη ανατροπή, ο Superman επιστρέφει και πλέον ο World Forger βρίσκεται αναγκασμένος να ενταχθεί στην Justice League, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Perpetua και η Legion Of Doom, με την τελευταία να έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της, εν απουσία των ηρώων.

Το comic χωρίζεται ουσιαστικά στα δύο: Από τη μια έχουμε το φινάλε του Sixth Dimension arc, όπου το creative team παραδίδει ένα από τα πιο δυνατά τεύχη σε αυτό το run, γεμάτα συμβολισμό, δράση και συναίσθημα. Σίγουρα πρωταγωνιστές είναι οι Sups και Bats (εδώ εξηγείται ο προσωπικός ενθουσιασμός) και ο Snyder τους διαχειρίζεται και εξυμνεί με έναν αληθινό και true fan τρόπο, όμως πέραν αυτού, η ίδια η ιδέα της Justice League είναι που κερδίζει και την μάχη αλλά και τον αναγνώστη.

Από την άλλη έχουμε το πρελούδιο του “Year of the Villain”, που σίγουρα δένει με την ιστορία και προετοιμάζει για το επόμενο event της DC, σύντομα και περιεκτικά. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι σε αντίθεση με το πανέμορφο artwork του πρώτου μέρους, δια χειρός Jorge Jimenez και Alejandro Sanchez, το εικαστικό του δεύτερου μέρους είναι απλά απογοητευτικό, τόσο σε σχέδιο όσο και σε χρώματα.

Συνολικά ίσως το καλύτερο τεύχος της μέχρι τώρα πορείας του JUSTICE LEAGUE, κλείνοντας ένα μεγαλεπήβολο arc και εισάγοντας το νέο και πολλά υποσχόμενο.