Catwoman #12

Κλέφτες κι Αστυνόμοι
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Catwoman #12

WriterJoëlle JonesWriter/ArtistsFernando Blanco, Hugo PetrusPublisherDC Comics

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει με το τρέχον volume του CATWOMAN. Πάνω που λέω να το σταματήσω, με κρατάει κι άλλο. Στην αρχή με τράβηξε η παρουσία της Joelle Jones σε σενάριο και σχέδιο. Ξενέρωσα όταν σταμάτησε να το σχεδιάζει, αλλά με ξανατράβηξε το νέο artwork και κάποια ωραία εξώφυλλα. Ύστερα, όμως, με απώθησαν ξανά κάποιες μέτριες ιστορίες.

Και πάνω που (ξανα)είπα “αυτό ήταν”, έρχεται το story arc που ξεκίνησε με το τεύχος #10, και συνεχίζεται στο τρέχον τεύχος, να με ξανακερδίσει. Έχει όλα όσα πρέπει να έχει μια ιστορία της Catwoman. Μια ληστεία (ενός ειδωλίου της Κεντρικής Αμερικής, στην προκειμένη περίπτωση δοσμένη σαν ένα απολαυστικό heist film), κυνηγητό με την Αστυνομία και σατανικούς villains να ετοιμάζουν την ωραία παγίδα τους. Και όλα αυτά με μια πολύ πετυχημένη παράλληλη – αλλά όχι ταυτόχρονη – αφήγηση. Ένα πολύ διασκεδαστικό τεύχος, που αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία, αλλά μάλλον θα απολαύσετε πολύ περισσότερο αν διαβάσετε όλο το τρέχον story arc συγκεντρωμένο.