Event Leviathan #1

Επισκιάζει τις κλασικές αδυναμίες του Bendis
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Event Leviathan #1

WriterBrian Michael BendisArtistAlex MaleevPublisherDC Comics

Το πρώτο τεύχος του EVENT LEVIATHAN φέρνει τους σημαντικότερους ντετέκτιβ του σύμπαντος της DC μαζί, ώστε να επιχειρήσουν να λύσουν το μυστήριο πίσω από την σκιώδη παρουσία της οργάνωσης Leviathan, που φαίνεται αποφασισμένη να αλλάξει το κόσμο μέσω μεθοδευμένων επιθέσεων. Ο Batman και η Lois Lane, μαζί με τον Green Arrow και έναν εξαιρετικά ανήσυχο Steve Trevor, εμφανίζονται στο comic, ενώ ο Question παραμένει μία διακριτική παρουσία, τουλάχιστον για την ώρα.

Όπως αρκετά από τα comics του Brian Michael Bendis, το EVENT LEVIATHAN #1 έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία, με την πλάστιγγα να γέρνει προς τα θετικά. Αν και δεν διαθέτει τη δεξιοτεχνία ενός Jonathan Ηickman ή ενός Scott Snyder, όσον αφορά στη σύσταση ιστοριών με μυστικές οργανώσεις, καταφέρνει να προσδώσει ίντριγκα και μυστήριο στην οργάνωση Leviathan, προσδίδοντας τους παράλληλα και μια πολιτική χροιά. Οι, πάντοτε παρούσες, ατυχείς στιγμές στους διαλόγους του Βendis επισκιάζονται από το περιεχόμενο, που δε είναι καθόλου κενό, και από το εξαιρετικά ενδιαφέρον artwork με τη μίξη της noir αισθητικής με το industrial περιβάλλον. Το χρώμα χρησιμοποιείται φειδωλά και ως αποτέλεσμα εντυπωσιάζει κάθε φορά που πρωταγωνιστεί στη σελίδα.

Το event σχετικά με την ομάδα Leviathan δείχνει ότι έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε κάτι αξιομνημόνευτο. Ο Bendis καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, αποδεικνύοντας ότι έχει την ικανότητα να ωριμάσει σαν σεναριογράφος. Από την άλλη, η εμμονή του σε μια αυθεντικότητα των προσώπων, που υποτίθεται ότι εκφράζεται από τους διαλόγους, συχνά αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια του comic, αλλά όχι αρκετά για να χαρακτηριστεί τραγελαφική, όπως σε άλλες δουλειές του εν λόγω σεναριογράφου. Προτείνεται με επιφύλαξη στους θαυμαστές της DC και των συγκεκριμένων χαρακτήρων.