Killer Groove #1

Crime μετά μουσικής, αλλά και με προβληματάκια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Killer Groove #1

WriterOllie MastersArtistEoin MarronPublisherAfterShock Comics

Όχι, δεν κρίνουμε το βιβλίο από το εξώφυλλο, αλλά ένα καλό εξώφυλλο θα μας κάνει να εξετάσουμε το βιβλίο. Ξεκινώντας λοιπόν από το εξώφυλλο, το οποίο μου άρεσε αισθητικά, έριξα μια ματιά στην παρουσίαση του comic, καθώς, για να είμαι ειλικρινής, τα ονόματα των δημιουργών του δε μου έλεγαν τίποτα.

H ιστορία έχει ως εξής. Ο Jonny έχει πάει στο L.A., κυνηγώντας το όνειρό του ως μουσικός. Παίζει σε ένα bar, όπου κυριαρχεί η μιζέρια και φλερτάρει μια έγχρωμη θαμώνα, η οποία φαίνεται σκληρό καρύδι. Φεύγοντας από το bar, μπλέκει σε έναν καυγά που οδηγεί στη γνωριμία του με έναν εκτελεστή και, απ’ ότι φαίνεται ο Jonny έχει και άλλο ταλέντο. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ότι η Jackie, η κοπέλα που αναφέραμε πιο πάνω, είναι ιδιωτική detective και μόλις ανέλαβε μια υπόθεση ανεύρεσης χαμένου προσώπου, που ίσως συνδέεται με την παράλληλη ιστορία του Jonny. Στο μεταξύ, ενώ ο Jonny αποφασίζει, απογοητευμένος από το μέλλον του στη μουσική, να συνεργαστεί με το νέο περίεργο φίλο του, η Jackie δέχεται την επίσκεψη του θείου της Raul, τον οποίο κυνηγούν κάποιοι μασκοφόροι.

Η ιστορία κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς είναι καλοστημένη και οι πληροφορίες δίνονται με τον κατάλληλο τρόπο. Επίσης, δημιουργείται ένα καλό κλίμα, καθώς η ροή της αφήγησης και ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται εικαστικά σε εντάσσουν στον κόσμο του έργου. Ωστόσο, με ενόχλησε σε αρκετά σημεία το artwork, δεν ξέρω τι ακριβώς, κυρίως όμως εντόπισα το πρόβλημα στη σωματική αποτύπωση των χαρακτήρων. Κατά τα λοιπά, βρήκα την προσπάθεια ενδιαφέρουσα και θα της δώσω μια ευκαιρία ακόμα.