Batman #73

H παράνοια συνεχίζεται!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #73

WriterTom KingArtistMikel JaninPublisherDC Comics

Μετά τα αποκαλυπτήρια και την παράλληλη σύγκρουση του προηγούμενου τεύχους, o Thomas μεταφέρει τον ηττημένο Bruce μέσα από την έρημο, μαζί με ένα φέρετρο. Και καθώς αντιμετωπίζουν διάφορους ninjas στο διάβα τους, τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις δραστηριότητες του Τhomas βγαίνουν στην επιφάνεια, με το μέλλον του Batman να φαίνεται τουλάχιστον αβέβαιο.

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε δίλλημα – από τη μια, το BATMAN #73 είναι ένα τεύχος με σταθερό ρυθμό, λίγη δράση, λίγη πλοκή, καλοφτιαγμένη ατμόσφαιρα και συνολικά μια ευχάριστη αλλαγή από τις σκηνές ντελίριου που μας έχει παρουσιάσει κατά καιρούς το creative team. Από την άλλη, τόσο η παρουσία του Thomas Wayne όσο και το σχέδιο του για τον Bruce και η αποδοχή αυτού του σχεδίου από τον τελευταίο φαίνονται, αν μη τι άλλο, παρανοϊκά.

Ο συνδετικός ιστός μεταξύ των δύο συνιστωσών είναι το σχέδιο του Mikel Janin και τα χρώματα της Jordie Bellaire. Δένοντας άρτια με το ύφος της ιστορίας, παρουσιάζουν τους δυο πρωταγωνιστές με πολύ ρεαλιστικό τρόπο στις γραμμές και τις κινήσεις τους, ενώ τα χρώματα πλησιάζουν κάποιες φορές σε μια μονόχρωμη 80s αισθητική, με cartoon στοιχεία.

Ίσως επειδή ο King μας έχει εκπαιδεύσει στις ανατροπές, ίσως επειδή έχουμε συνηθίσει την παράνοια στον τίτλο του Batman, το comic παρουσιάζει ενδιαφέρον για την συνέχεια του arc, με τον αναγνώστη να μην μπορεί να μαντέψει την εξέλιξη της υπόθεσης. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πέτυχε το στόχο του;