Batman: Damned #3

Τέλος με αγαπημένους χαρακτήρες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: Damned #3

WriterBrian AzzarelloArtistLee BermejoPublisherDC Comics (Black Label)

Το τελευταίο κεφάλαιο της συνεργασίας του Azzarello με τον Bermejo στον Batman είναι γεμάτο με εμφανίσεις αγαπημένων χαρακτήρων της DC, αλλά και ακόμα περισσότερες στιγμές άνευ νοήματος, καθώς η πλοκή μπερδεύεται ακόμα περισσότερο και καταλήγει σε ένα απογοητευτικό και παρανοϊκό τέλος. Το comic ξεκινά με επικλήσεις στο χάος ως απόλυτο εξουσιαστικό παράγοντα, το οποίο είναι αληθές, τουλάχιστον όσον αφορά στο συγκεκριμένο comic, το οποίο στερείται λογικής συνοχής.

Οι εμφανίσεις των Swamp Thing, Zatanna και Deadman είναι καλοδεχούμενες, αλλά χωρίς να προσθέτουν βάθος στην ιστορία, και ο λόγος ύπαρξης τους φαίνεται να είναι ώστε ο Bermejo να έχει κάτι εντυπωσιακό να σχεδιάσει. Και πραγματικά, τα σχέδια του είναι καλλιτεχνήματα, χωρίς τα οποία το comic θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από μέτριο ως αδιάφορο. Το BATMAN: DAMNED, λοιπόν, ανήκει στη κατηγορία των comics εξαιρετικής αισθητικής, αλλά λιγότερο ικανοποιητικής ιστορίας.

Δυστυχώς, αν αναλογιστεί κανείς ότι το BATMAN: DAMNED είναι η αρχή του πιο σκοτεινού και ενήλικου imprint της DC, τότε δεν προμηνύει ιδιαίτερα αισιόδοξα πράγματα, δεδομένου του τραγελαφικού της ιστορίας, που επιχειρεί να ερευνήσει την ενοχή του Batman, αν σκότωνε τον Joker, και καταλήγει σε παράλογα συμπεράσματα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το Black Label έχει κάποιο ουσιαστικό λόγο να υπάρχει, προσφέροντας στους αναγνώστες καλές ιστορίες, αλλά τόσο το BATMAN: DAMNED όσο και οι απόπειρες του Miller στον Superman παρουσιάζουν ένα imprint που προσπαθεί απελπισμένα να αναβιώσει παλιές, καλές εποχές, χρησιμοποιώντας ξεπερασμένες φόρμουλες. Ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι για τα πιο σκοτεινά comics της DC.