Uncanny X-Men #21

Παραμένει τίμιο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #21

WriterMatthew RosenbergArtistSalvador LarrocaPublisherMarvel Comics

Πολλά έχουν ειπωθεί για το πιο πρόσφατο relaunch του UNCANNY X-MEN. Σε άλλους άρεσε, άλλοι το βαρέθηκαν γρήγορα, ενώ οι περισσότεροι νομίζω πως απλά δεν έχουν ασχοληθεί καν να το διαβάσουν.

Προσωπικά, νομίζω πως μετά τα πρώτα τεύχη, που οδήγησαν στο AGE OF X, η σειρά βελτιώθηκε και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο τίμια comic της Marvel εκεί έξω. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά με τη σειρά. Λίγο η διάχυτη νοσταλγία και ο 90s αέρας, λίγο κάποιες συγγραφικές ατέλειες, λίγο η προσεχής ακύρωση του τίτλου, τελικά συγκρατούν το τελικό αποτέλεσμα από το να είναι κάτι περισσότερο από ένα ψιλοκαλό comic με μεταλλαγμένους.

Στο τελευταίο τεύχος, οι X-Men αποφασίζουν να επισκεφτούν την Emma Frost προκειμένου να της ζητήσουν εξηγήσεις για τις πρόσφατες πράξεις της. Η συνάντησή τους θα τους οδηγήσει σε μια μάχη με τις δυνάμεις του Callahan, με την Illyana να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και τον Juggernaut να τραυματίζεται ανεπανόρθωτα. Την τελική, και αρκετά αναπάντεχη, λύση θα δώσει τελικά η κυρία Frost.

Η πλοκή ρέει αβίαστα, η δράση είναι γρήγορη, ενώ το σχέδιο του Larroca είναι απολαυστικό, καθώς κάνει το τεύχος να μοιάζει πραγματικά με ένα comic των X-Men. Προσωπικά, θα άφηνα το συγκεκριμένο creative team για αρκετό ακόμη καιρό στον τίτλο, καθώς έχω την αίσθηση πως η σειρά, τον τελευταίο καιρό, συνεχώς βελτιώνεται. Δυστυχώς, όμως, εν αναμονή της έλευσης του Hickman, τα τεύχη του UNCANNY X-MEN μοιάζουν αυτή τη στιγμή κάπως διεκπεραιωτικά και, συνεπως, αρκετά αδικημένα.