Wolverine Vs Blade Special

Πολύ αίμα, λίγο ενδιαφέρον...

Ποιός άνθρωπος θα έβλεπε σε ένα comic τον τίτλο WOLVERINE VS BLADE και δεν θα έτρεχαν δάκρυα συγκίνησης από τα μάτια του; Φυσικά, η προηγούμενη πρόταση είναι μια υπερβολική γενίκευση, αλλά κρύβει μεγάλο ποσοστό αλήθειας. Η εν λόγω μονομαχία που μας υποσχόταν το συγκεκριμένο τεύχος, είναι κάτι που θα ενθουσίαζε τη συντριπτική πλειονότητα των απανταχού comic geeks. Δυο εξίσου άγριοι και αιμοβόροι ήρωες, από αρκετά διαφορετικούς κόσμους, να συγκρούονται. Τί μπορεί να πάει στραβά; Πολλά, είναι η απάντηση που θα δώσω, αν και το τελικό αποτέλεσμα καταφέρνει, τελικά, να κλίνει περισσότερο προς τη θετική πλευρά παρά την αρνητική.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δεν λειτουργούν στο συγκεκριμένο τεύχος, τα οποία το κρατάνε μακριά από το μεγαλείο που θα μπορούσε να φτάσει. Πρώτα απ’ όλα, η μονομαχία που υπόσχεται ο τίτλος είναι η πιο σύντομη που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Οι δυο ήρωες συγκρούονται με το ζόρι σε δυο σελίδες και ο λόγος πίσω από τη μάχη είναι βεβιασμένος και έχει προκύψει από σεναριακές ευκολίες. Κάτι που φαίνεται σαν να το αντιλαμβάνεται, σε κάποια στιγμή, ο συγγραφέας, καθώς η μάχη λήγει υπερβολικά σύντομα και οι δυο χαρακτήρες αναρωτιούνται γιατί ξεκινήσαν να παλεύουν σε πρώτο επίπεδο. Κάποιος πολύ αισιόδοξος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως “meta writing”. Προσωπικά, μάλλον δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.

Όμως, επειδή ακριβώς σε όλο το τεύχος δεν νιώθεις πως το κυρίως πιάτο είναι η σύγκρουση των δύο ηρώων, έχεις εστιάσει στο άλλο σκέλος της ιστορίας, που φαίνεται πως είναι και το πιο ενδιαφέρον, και στο οποίο ο Wolverine με τον Blade προσπαθούν να εντοπίσουν και να κατατροπώσουν έναν μεταλλαγμένο βρικόλακα, ηγέτη ενός δολοφονικού cult. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αρκετά καλό χτίσιμο, απογοητευτική τελική μάχη. Ο φερόμενος ως ανίκητος ηγέτης και αθάνατο υβρίδιο ανάμεσα σε έναν μεταλλαγμένο και έναν βρικόλακα, προκαλεί, εν τέλει, όση ζημία θα έκανε και, ξέρω ‘γω, ο Sabretooth π.χ.

Για το τέλος, άφησα το οπτικό κομμάτι του τεύχους, το οποίο ακροβατεί. Σε αρκετά σημεία γέρνει προς το να χαρακτηριστεί οπτικός οργασμός, αναδεικνύοντας στο έπακρο τους χαρακτήρες και δίνοντάς μας μερικές από τις πιο αιματοβαμμένες στιγμές του Wolverine. Σε άλλα, πάλι, φαίνεται υπερβολικά cheesy και κάτι που θα ταίριαζε περισσότερο σε fan art.

Σε γενικές γραμμές, το WOLVERINE VS. BLADE SPECIAL #1 δεν είναι κακό. Έχει εντυπωσιακά μονοσέλιδα, προς τέρψη και των πιο απαιτητικών, και ωραίες μάχες, όμως το γεγονός πως έχει τη δυνατότητα να είναι πολλά περισσότερα, αλλά πετάει αυτή την ευκαιρία από το παράθυρο, σίγουρα θα αφήσει ανικανοποίητους αρκετούς αναγνώστες.