Monstress #23

Πατέρας και κόρη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Monstress #23

WriterMarjorie LiuArtistSana TakedaPublisherImage Comics

Η ιστορία της Maika συνεχίζεται, με τα τελευταία τεύχη να τη βρίσκουν φιλοξενούμενη του πατέρα της και εμπλεκόμενη στις δικές του μηχανορραφίες. Το comic που κέρδισε πέντε Eisner Awards το 2018, καταφέρνει και διατηρεί την αφηγηματική και οπτική του (φυσικά) ποιότητα, ακόμα κι αν, ομολογουμένως, έχει κάνει κάποια “κοιλιά”.

Το παρόν τεύχος αναλώνεται, σε μεγάλο βαθμό, στη συνομιλία μεταξύ της Maika και του Lord Doctor. Μπορεί ο συνεχής διάλογος να κουράζει, λίγο, όμως είναι απαραίτητος. Ο πατέρας της πρωταγωνίστριας είναι ένας δυνατός παίκτης στην ιστορία και η σχέση των δύο χαρακτήρων πρέπει να εδραιωθεί. Άλλωστε, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί η σχέση πατέρα-κόρης, που διακόπηκε όταν η Maika ήταν μωρό.

Επιπρόσθετα, δίνεται ευκαιρία στην Marjorie Liu να κάνει πολύ καλό characterization. Ο Lord Doctor παρουσιάζεται έμπειρος, αδίστακτος, αλλά με ειλικρινές ενδιαφέρον για την κόρη του, ενώ, από την άλλη, η Maika αγωνίζεται να κρατήσει την ανθρωπιά της και την όποια ουδετερότητα, δείχνοντας, όμως, την απερίσκεπτη παρορμητικότητα της εφηβείας.

Στο επίπεδο του σχεδίου, απλώς θα επαναλάβω πως υπάρχουν πολλές καλές δουλειές εκεί έξω, μόνο που της Sana Takeda είναι η καλύτερη. Ίσως, ωστόσο, να φάνηκε ένα ψεγάδι που δεν είχα παρατηρήσει πριν. Όταν οι χαρακτήρες είναι σε κλειστούς χώρους η παρουσία τόσης λεπτομέρειας μάλλον “μπουκώνει” το μάτι.

Όπως και να ‘χει, το MONSTRESS παραμένει μια σταθερή αξία και ένα από τα καλύτερα comics αυτόν τον καιρό.