Test #1

Παίρνει άριστα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Test #1

WriterChristopher SebelaArtistJen HickmanPublisherVault Comics

H Vault είναι μια εκδοτική που τολμά και δοκιμάζει ιδέες. Δίνει ιδιαίτερο χώρο στην επιστημονική φαντασία και σε προτάσεις που πάντα έχουν να προσφέρουν μια καινούργια προσέγγιση σε ιστορίες που έχουν ειπωθεί ήδη πολλές φορές. Το TEST είναι άλλη μια τέτοια πρόταση.

Ο Aleph είναι ένας ιδιαίτερος φυγάς. Έχοντας υποστεί επί χρόνια διαφορα τεχνολογικά και χημικά πειράματα, θα αποδράσει από το μέρος όπου κρατείται, αναζητώντας μια πόλη-ουτοπία. Η Laurelwood είναι μια σύγχρονη Ατλαντίδα, άγνωστη και ελεύθερη, όπου εκεί δοκιμάζεται το μέλλον. Κάθε καινοτομία κυκλοφορεί πρώτα εκεί, από τεχνολογικά θαύματα μέχρι φαγητά. Μια πόλη-τεστ που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Ο Αleph καταφέρνει να φτάσει εκεί, για να διαπιστώσει ότι γλύτωσε από ένα στρατόπεδο για να μπει σε ένα άλλο, μέχρι τη στιγμή που εισέρχεται σε ένα βιβλιοπωλείο.

Ξεφυλλίζοντας τις πρώτες σελίδες, ίσως μπερδευτείτε λίγο, ωστόσο έχει και αυτό το νόημά του. Ο κεντρικός χαρακτήρας, έπειτα από τόσα πειράματα, είναι σε απόλυτη σύγχυση. Αναζητά τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από εφιάλτες και περιπέτειες στον δρόμο προς τη Laurelwood. Εκεί, όμως, η αναζήτηση ξεκινά και πάλι από την αρχή.

Το TEST ανοίγει άμεσα τον διάλογο πάνω στο ζήτημα της ύπαρξης, της διαμόρφωσης της ζωής, του καταναλωτισμού και της ελευθερίας. Είναι ένα σύγχρονο αφήγημα με στοιχεία cyber-punk και με δυναμικό artwork και στήσιμο. Παρουσιάζεται η εθελούσια σκλαβιά της μοντέρνας κοινωνίας μέσα στο χάος και την απόγνωση του παραγωγικού πλούτου. Πολύ καλή προσπάθεια, που θυμίζει και λίγο τη Vertigo την παλιά, την ορθόδοξη.