Νέα Έκδοση Από Τη Jemma Press

Με ιστορίες από τη γερμανική Κατοχή

Η Jemma Press ξεκινά τη νέα σεζόν με μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα κυκλοφορία. Το ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ περιλαμβάνει ιστορίες για την Κατοχή από Έλληνες καλλιτέχνες comics και έκανε το ντεμπούτο του στο 48ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο.

“Ένα Γλυκό Ξημέρωμα”

Τι συνέβαινε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής; Πώς ήταν η ζωή κάτω από τη γερμανική μπότα; Ποιοι και πώς αντιστάθηκαν; Και ποιοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Μα, πάνω απ’ όλα, πώς ήρθε η απελευθέρωση;

Δεκατέσσερις Έλληνες δημιουργοί κόμικς, μπρος στο δέος και τον αποτροπιασμό που γεννά η τρομακτική διάσταση του εγκλήματος, αντιτάσσουν τη μνήμη, προτάσσουν τη γνώση και παρακινούν σε εγρήγορση.

Γράφουν και σχεδιάζουν οι: Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Δημήτρης Καμένος, Λέανδρος, Τάσος Μαραγκός, Θοδωρής Μπαργιώτας, Αλέξια Οθωναίου, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πέτρου, Soloup, Γιώργος Φαραζής, Πέτρος Χριστούλιας.

Επιμέλεια: Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Κουκουλάς.

ISBN: 978-618-5116-74-3. Τετράχρωμο, 80 σελίδες, μεγάλο σχήμα. Τιμή: 15,95 € Πρώτη κυκλοφορία στο 48ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο στις 30/08. Jemma Press, Περίπτερο 67.

Παρουσίαση

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης» στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, θα γίνει η παρουσίαση για το “ Ένα Γλυκό Ξημέρωμα”.
Θα μιλήσουν οι επιμελητές της έκδοσης, Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης και Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός και συγγραφέας, καθώς και όσοι εκ των δημιουργών θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

Jemma Press. Αλκιβιάδου 138-140, 18535, Πειραιάς. Τηλ 210 4227664, Fax 210 4227264. E-mail: info@jemmapress.gr https://www.facebook.com/Jemmapress