Doomsday Clock #11

The Eleventh Hour
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Doomsday Clock #11

WriterGeoff JohnsArtistGary FrankPublisherDC Comics

Τα προτελευταία τεύχη έχουν μια διπλή και δύσκολη αποστολή. Από τη μία, πρέπει να “ανακεφαλαιώσουν” τα μέχρι στιγμής γεγονότα και, από την άλλη, να θέσουν τις βάσεις για το μεγάλο φινάλε. Η δουλειά αυτή γίνεται ακόμα δυσκολότερη για το DOOMSDAY CLOCK #11, από το γεγονός ότι έρχεται σε συνέχεια του καταπληκτικού δέκατου τεύχους. Τα καταφέρνει τελικά να ανταποκριθεί σε αυτό το δύσκολο έργο;

Θα έλεγα ναι. Στο πρώτο κομμάτι (και με τη χρήση μπόλικου exposition από τους Luthor και Ozymandias) γίνονται ξεκάθαρα τα πράγματα γύρω από τους σχεδιασμούς τους και ενώνονται πολλές τελείες μέσω διάφορων σημαντικών αποκαλύψεων. Δυστυχώς, η αφηγηματική παράθεση πολλών γεγονότων, ενώ ταυτόχρονα συμβαίνουν εξίσου πολλά, κάνει το τεύχος να μοιάζει βαρυφορτωμένο. Θα μπορούσε να έχει γίνει ένας κάπως καλύτερος σχεδιασμός στη δομή των τευχών.

Όσον αφορά στο cliffhanger για το τελευταίο τεύχος, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Superman με το Dr. Manhattan στην τελευταία σελίδα του τεύχους προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε DC fan και όχι μόνο.

Το DOOMSDAY CLOCK #11 δεν είναι το καλύτερο τεύχος της σειράς, αλλά κάνει τη δουλειά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το #12 είναι, για εμένα τουλάχιστον, το πιο πολυαναμενόμενο comic εδώ και πάρα πολλά χρόνια!